Fastställande Facebook e-post foul-up

Vad gjorde du med min e-postadress Facebook!

Kom på Facebook! Räcker det inte att du gör säkra min Facebook-konto ett spel som är ännu mer irriterande än de sociala spel du ständigt driver på mig? Har du verkligen måste tyst ändra min standard e-postadress-tillsammans med dina andra 900 miljoner plus för medlemmar till min aldrig någonsin använt facebook.com adress utan förvarning under helgen?

Jag är villig att satsa på att de flesta av Facebooks 900 + miljoner medlemmar inte ens visste att de hade en Facebook.com e-postadress. Idag, jag misstänker att de flesta av dem fortfarande inte vet det, men under helgen Facebook ändras varje och alla standard e-postadress på deras Facebook-profiler till deras nästan säkert aldrig någonsin använt Facebook-adress.

Blogger Gervase Markham såg förändringen i helgen. Markham skrev, “Jag råkade besöka min Facebook-profil, och märkte att de hade ändrat den visade e-postadress till gerv.markham [at] facebook.com! Den gamla var fortfarande i databasen, men det hade varit gömda. E-post till [den adressen] går till min Facebook inkorg, och jag inte få ett meddelande e-post att säga att det är där. Vilket är, IMO, ännu värre – de inte bara för det genom sina servrar på vägen till där det skulle ha gått, de håller det, och misslyckas med att skicka mig en kopia “!

Kort sagt, om någon däck att skicka e-post med ditt Facebook åtgärda det går in i det svarta hålet på Facebook e-post. Markham var inte road.

Han skrev: “Facebook tyst införas sig in i banan för tidigare-direkta okrypterade meddelanden från människor som vill maila mig. I andra sammanhang, kallas detta en man i USA (MITM) attack. Vad i hela friden gör de tror att de spelar på? ”

Bra fråga. Facebook hävdar att de berättade för alla om denna förändring i en April. Detta meddelande, om hur e-postadresser skulle hanteras i Facebook tidslinje inte säga att det kommer att dölja den adress du har valt att använda. För mig är detta bara exempel på hur lite Facebook bryr sig om sina användare.

Lyckligtvis, ändra din e-post tillbaka är inte så svårt. Bara att gå till din profil – https: //www.facebook.com/YourUserID/info–and klicka på “Uppdatera info”. Sedan, rulla ned till “Kontaktinfo”, som kommer att vara på höger sida, och klicka på “Redigera”. Du kan sedan lägga till eller välja vilka e-postadress som du vill visa på din tidslinje, eller, för den delen om du vill visa någon e-postadress på Facebook. Det görs helt enkelt klicka på spara och dina vänner kommer nu att se din föredragna e-postadress.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Med tanke på hur “bra” Facebook handlar om att förändra hur det hanterar din information som du kanske vill ompröva hålla någon information om det. Mig? Jag fortfarande använder Facebook eftersom en hel del av mina gamla vänner och familj är på det, men Google är min sociala nätverk val. De spelar inte spel med min information och integritet. Facebook är alltid jerking mig runt och jag börjar bli trött på det.

 Berättelser

Hur dum tror du måste vara att tror att du har integritet på Facebook?

The Definitive Facebook Lockdown-guide

Ta bort varje Facebook vägg inlägg, torka tidslinje

Facebook avslöjar guide för att hantera spam, explicit innehåll rapporter

Facebook kan se annonsintäkter hit i “sponsrade händelser” rättegång

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze