Flagship finansiering kommer inte att möta Razor Gang slash-up

Vice premiärminister Julia Gillard har lovat regeringens fortsatta stöd för ett omfattande program CSIRO innovation, efter rapporter i media i slutet av förra veckan föreslog att hundratals miljoner dollar skulle skäras ur budgeten initiativets.

Credit: ALP

CSIRO nationella forsknings Flagship programmet kommer hålla sig flytande, enligt Gillard: “[Nyligen], var premiärminister i Melbourne talar om betydelsen av innovation till produktivitet och denna nation framtida tillväxt CSIRO flaggskeppsprogram är i nationens intresse,.” sade Gillard. “Detta program har regeringens stöd, fullt stopp. Det finns ingen anledning att sätta någon mer i den meningen. Det har fått vårt stöd.

Forskningsflaggskeppsprogram grundades 2003 för att främja partnerskap mellan CSIRO och forskningsinstitutioner, affärspartners och andra internationella organisationer, med medel riktas mot ett begränsat antal “flaggskeppsprojekt”.

“Flagship finansiering är avsedd att gå till att få riktigt hög profil resultat för vissa projekt, som kan sätta finansieringstryck på andra projekt som kan uppleva nedskärningar som följd, så finns det andra särintressen i detta”, säger Richard Harris, forsknings VP vid analysföretaget Gartner.

“Det finns en stark politisk dimension till allt detta när specifika områden är riktade att få sin finansiering bibehålls eller klippa, och vid en tid som denna när det finns budget stringenser, den potentiella kämpa för att hålla vad du har är alltid på korten ,” han sa.

Gillard föreslog att möjligheten att skära medel till Flagship programmet var bara en del av vanliga pre-budget gissningar.

“Jag vet att vi kommer att få budget spekulation varje dag mellan nu och budgeten … spekulationer kommer och går men CSIRO flaggskeppsprogram är ett viktigt program i nationens intresse”, sade Gillard.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze