Intel sätter teknik och finansiella muskler bakom Openstack med $ 100m Mirantis finansiering uppsving

Mirantis grundare och ordförande Alex Freedland. Det är en stor chans för Openstack att jämna ut spelplanen, Mirantis, Openstack fast Mirantis säger en finansiellt och teknologiskt samarbete med chipjätten Intel presenterade idag, vilket inkluderar en $ 100m investering, kommer att väsentligt stärka handen på öppen källkod moln projekt genom att påskynda införandet av mer företagsfunktioner.

Tillsammans med Intel och Mirantis ingenjörer samarbetar i samhället på Openstack hög tillgänglighet, lagring, nätverk integration och stöd för stora uppgifter, har Intel Capital ledde en $ 100m finansieringsrunda med nya investerare Goldman Sachs.

Befintliga investerare August Capital, Insight Venture Partners, Ericsson, Sapphire Ventures och WestSummit Capital deltog också i investeringarna, som består av eget kapital och utgifter.

“Affären här är att vi samarbetar med Intel för att sätta en hel del mer dollar till att göra Openstack företags redo förr”, säger Mirantis grundare och ordförande Alex Freedland.

Dussintals företag redan involverade i öppen källkod Openstack moln computing-plattform, men ankomsten av Google bland dem kunde bevisa talande.

Intel är faktiskt ger oss pengar, så de har köpt en gemensam utveckling abonnemang från oss. Då dessutom har vi stärkt vår balansräkning genom att fler aktiefinansierings dollar i bolaget. Så övergripande de totala medlen är på $ 100.

I slutändan, detta samarbete som händer och Intels dollar, det finns inget egen i det. Allt detta flyter direkt i öppen finns det ingen IP som går till Intel. Allt detta är community-driven, så att alla kommer att kunna dra nytta av det.

Openstack är ett open-source-projektet startade 2010 av Rackspace och NASA för att skapa komponenter för att bygga offentliga och privata moln på standard hårdvara.

Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform 7 anländer, CoreOS och Mirantis länk upp för att sätta Kubernetes distro Tectonic på Openstack, Mirantis introducerar moln-on-a-rack Openstack apparater, Oracle och Mirantis sätta Database 12c på Openstack privata moln, Oracle steg upp Solaris moln ? driva med Docker integration, Intel gör större moln push med nya initiativ, lag med rack~~POS=TRUNC, hur stor är Googles beslut att kasta sin tyngd bakom Openstack, IBM köper Blue Box, tillägger Openstack privata moln som en tjänst, SUSE Openstack Cloud: Alla plattform, när som helst

Det är nu backas upp av mer än 200 leverantörer, däribland Cisco, Dell, Google, HP, IBM, Intel, Oracle, Red Hat och VMware, med en stor utvecklare arbetar på en rad löst kopplade projekt.

“Det är uppenbart att Openstack är nu en av de största utmanarna när CIO fattar beslut om vad som kommer att driva sina molninfrastruktur. Vi är tidiga dagar i molnet och det är verkligen en tre-hästkapplöpning just nu. Det är VMware, Microsoft och Openstack “sade Freedland.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

“Men det finns en annan strid som pågår och som är i 10 år hur stor andel av arbetsbelastning kommer att vara på prem och hur stor andel kommer att vara på offentliga moln och hur stor andel kommer att vara i en särskild privata moln, tjänsteleverantören arrangemang? det landskap är nu upp i luften. ”

Tillsammans med stöd för den nya förenade identitets funktion i Kilo release, har Openstack lyft locket på nya tester för alla befintliga och blivande Openstack produkter.

Konkurrensen mellan Openstack och dess rivaliserande plattformar förklarar varför Intel och Mirantis samarbetar i frågan om företagets funktionalitet.

“Det jämnar huvudsak mängden investeringar jämfört med de andra hästarna så Openstack blir en första klassens medborgare när de CIO besluten blir gjort -. Och det händer snabbare eftersom molnet antagandet inte kommer att vänta så, för Openstack är det. mycket viktigt. det är ett stort chans för att jämna ut spelplanen och bli en viktig kraft i molnet infrastruktur spelet “, sade Freedland.

Mer om Openstack och Mirantis

Den andra mål för samarbetet och investeringarna är att utjämna upp oddsen mellan på premissen infrastruktur och hyper scalers Amazon och Google.

Openstack yrkeskompetens certifiering beror nästa år, tack vare ett samarbete med Linux Foundation och dess testleverantörer.

Säkerställa en rik ekosystem Trivs runt Openstack förblir avgörande för framtidens Mirantis.

“Vad kommer att beräkna ut? Kommer det att vara ett oligopol av tre mycket stora aktörer eller kommer det att finnas ett varierat ekosystem för innovation. Detta [investering] är ett steg mot den senare och det är mycket viktigt för branschen som helhet,” Freedland sa.

Det sätter oss på kartan som en kategori ledare i öppna molnet rörelse som är mycket viktig för oss. Dessutom signalerar den för branschen att Mirantis är go-to folk när du kör ovanpå scaleout Intel serverinfrastruktur.

“Detta samarbetsavtal tillåter oss att ha en förståelse för Intels roadmap och vi kan se till att Openstack är optimerad för där Intel går så bra. Intel idag är den dominerande plattformen för scaleout råvaru hårdvara. Så det här är en mycket viktig partnerskap ur detta perspektiv. ”

Tillsammans med $ 20m säkrad i sin ursprungliga finansieringsrunda, Mirantis upp $ 100m nio månader sedan.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin