MBIE anger SaaS för HR skift

Nya Zeelands ministerium för Business Innovation och sysselsättning (MBIE) förbereder sig för att gå till marknaden för en molnbaserad human capital management system för att hantera sina 3000 anställda.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Men vill man ett system som skulle också kunna delas med andra myndigheter.

Ministeriet, som bildades genom en sammanslagning av fyra statliga enheter i mitten av 2012, har utfärdat ett meddelande som säger att det är på väg att lämna anbud på en multi hyresgäster programvara som en tjänst (SaaS) HR ledningssystem.

Den kommande anbud kommer att bjuda in leverantörerna att lämna anbud för att tillhandahålla en integrerad svit av resurstjänster programvara mänsklig och implementering och support, inklusive utbildning.

Funktioner som anges är: talent management, prestanda och utveckling, rapportering, analys och datahantering, bemanningsplanering, samarbete och, medarbetare och chef självbetjäning.

Rekrytering, “on-boarding” och avslutningsprocesser omfattas också som är arbetsflöde, hälsa och säkerhet och lämna ledningen. Lön är dock ur ramen.

Anbudet ska släppas i slutet av månaden.

MBIE bildades i juli 2012, då den tidigare Institutionen för bygg- och bostadsfrågor, ministeriet för ekonomisk utveckling, Institutionen för Labour och ministeriet för vetenskap och innovation slogs samman.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin