Microsoft att sänka sin low-end Windows Azure moln prissättning

Microsoft fortsätter att göra justeringar i sin prissättning för Windows Azure cloud computing plattform i ett försök att vinna över mindre utvecklare.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Från och med den 1 oktober är Microsoft att skära priset på “extra-small beräkna” med 20 procent, enligt en 15 augusti inlägg på Windows Azure Team Blog. Microsoft gör sig av med den extra-small beteckning och användning av “små-beräkna timmar” för alla sina moln erbjudanden (samtidigt som de med extra småtimmarna med en lämplig liten compute-timmars motsvarande). Företaget också tillåter användare mer flexibilitet i hur de fördela sina beräknings timmar.

Här är Microsofts diagram med uppgifter om förändringar

(Klicka på diagrammet ovan för att förstora)

Microsoft introducerade “extra liten instans” prissättning alternativ för Azure utvecklare under hösten 2010. “Extra Small instans” gjorde sin debut på $ 0,05 per beräkna timme, och riktar sig till dem skapa och driva mindre appar på Azure.

Microsoft introducerade liten exempel prissättning i hälarna på Amazons avtäckningen av en ny, fri ingångsnivå för nya Amazon Web Services (AWS) kunder. Utvecklare hade varit efter att Microsoft för ett tag att göra Azure mer attraktivt för dem som gör piloter och mindre projekt.

Även om ämnet för den pågående AWS-Azure rivalitet, är det värt att notera att Amazon meddelade tidigare denna månad flera nya funktioner företag och tillägg till sin molnplattform. Amazon utökad tillgänglighet av dess Virtual Private Cloud (VPC) tjänst, medan lägga till stöd för Windows Server 2008 R2. Amazon meddelade också AWS Direct Connect, som gör att företagsanvändare tocreate en anslutning till en AWS Region via dedikerade 1 GB och 10 GB nätverkskretsar “för att förbättra skyddet av privatlivet och minska fördröjningar i nätverket,” enligt Amazon.

Microsoft har en liknande namn erbjudande – Windows Azure Connect (kodnamnet Projekt Sydney) – som Softies tillkännages vid Professional Developers Conference förra hösten och har gjort tillgänglig för betatestare. När jag frågade Microsoft tjänstemän hur Azure Connect jämfört med Amazons Direct Connect, fick jag följande svar via en talesman

Windows Azure Connect ger kunderna ett enkelt sätt att inrätta säkra nätverksanslutning till deras datacenter och Windows Azure. Till exempel kan kunder distribuera en Windows Azure-program som ansluter till deras SQL Server-databas eller domänanslutnings Windows Azure-tjänster till deras Active Directory-miljö.

Windows Azure Connect och AppFabric Service Bus är kompletterande teknologier. Windows Azure Connect ger säker nätverksanslutning – i huvudsak moln värd virtuella maskiner och lokala datorer kan kommunicera som om de var på samma nätverk. Den AppFabric Service Bus ger applikationsnivå federation och anslutningsmöjligheter. I många situationer, kan kunden behöva båda teknikerna.

Kort sagt, Microsoft fortsätter att betona sin förmåga att ansluta och säkra både privata och offentliga moln med sina moln erbjudanden, medan Amazon fokuserar på den offentliga moln (även med erbjudanden som har ordet “privat” i deras namn).

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september