Microsoft lägger ytterligare fem “specialitet” uttag till butiks roster

Microsoft fortsätter att långsamt och stadigt lägga till fler tegel och murbruk butiker till dess roster – men med en ny twist.

Fashion Place Mall (Murray, UT), International Plaza och Bay Street (Tampa, FL), King of Prussia Mall (King of Prussia, PA), Providence Place (Providence, RI), Queens Center (Elmhurst, NY)

Hellre än att öppna något annat än full-service, storskaliga platser, är Softies lägga till fler små fotavtryck “specialitet butik” platser över hela USA och Kanada. Dessa “specialaffärer” är vad Microsoft har rechristened dess, semester pop-up butiker.

På Microsoft Store Facebook-sida, Microsoft beskriver dessa specialbutiker som “nedskalade Microsoft butiker som bär en curerad urval av de bästa produkterna Microsoft har att erbjuda.”

I sina fullstora butiker, visar Microsoft och säljer allt från ett ganska brett utbud av Windows-datorer och tabletter, sina egna Surface PC / tablett hybrider, Xboxes, Kinects, spel, programvara, möss, tangentbord och mycket mer. En talesman sade att specialaffärer kommer också att bära ytorna (Pro och RT), Xbox / Kinect och spel, Windows Phone 8, Office 365, Office 2013 och Windows 8 datorer från tredjepartstillverkare.

Microsoft öppnar fem nya specialaffärer i april på följande platser

Dessa kommer att vara ett komplement till de cirka två dussin Microsoft specialbutiker redan är i drift, sade en talesman. Detta är en lista över aktuella Microsoft specialbutiker som “har utökats till 2013 och därefter” talesman sade

Dessa specialaffärer är kiosker och mindre skyltfönster ligger innanför gallerior och köpcentra bemannas av en handfull anställda.

Microsoft tjänstemän sade i juni 2011 att bolaget skulle ha; 44 permanenta butiker på plats i slutet av dess fiscal 2013, vilket innebär i slutet av juni 2013. Vid den tiden, Microsoft hade ännu inte tillkännage sin semester pop-up store planer. Det verkar dessa specialbutiker ingår inte i 44, eftersom det finns cirka 40 fullvärdiga Microsoft Stores listade som är öppen eller snart kommer att öppna på Microsoft Store webbplats.

Microsoft har fortfarande ännu att öppna sin första Microsoft Store utanför USA och Kanada. Det har varit rykten om Microsoft öppnar en London butik, men hittills har det inte förverkligats. Det finns också, fortfarande inte är en permanent, fullstor Microsoft Store i Manhattan, New York.

Aventura Mall (Aventura, FL), Cherry Creek Shopping Center (Denver, CO), Dadeland Mall (Miami, FL), Eaton Centre (Toronto, ON); Fashion Mall på Keystone (Indianapolis, IN), Fashion Show Mall (Las Vegas , NV), Glendale Galleria (Glendale, CA), Metropolis at Metrotown (Burnaby, BC), Natick Mall (Natick, MA); Oakridge Centre (Vancouver, BC), Penn Square Mall (Oklahoma City, OK), Perimeter Mall ( Atlanta, GA); Roosevelt Field Mall (Garden City, NY); Saint Louis Galleria (St Louis, MO), San Francisco Centre (San Francisco, CA), Butiker på North Bridge (Chicago, IL), Southpark Mall (Charlotte , NC), Stonebriar Centre Mall (Frisco, TX), Time Warner Center: Affärerna vid Columbus Circle (New York, NY); Washington Square (Portland, OR), West Edmonton Mall (Edmonton, AB), Westfarms Mall (West Hartford, CT); Westfield Garden State Plaza (Paramus, NJ); Woodland Hills Mall (Tulsa, OK), Woodlands Mall (Woodlands, TX)

Microsoft har fokuserat på att sälja sin egen Surface RT och Pro PC / tablett hybrider i sina egna butiker, men det gradvis har expanderat distributionen till andra återförsäljare tredjeparts hela världen. Microsoft nyligen e Xpanded sin uppsättning av tredje part Surface RT distributörer i Kina. LiveSide.Net rapporterar Kina kan få ytan Pros så tidigt som April 2.

En iakttagelse om dessa specialaffärer: Med tanke på hur många kunder använder tegel och murbruk tech butiker som platser att sparka däcken, snarare än att faktiskt köpa nya Windows-datorer, är det inte förvånande Microsoft alltmer kommer den lilla / köpcentret väg.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor