Microsoft, partners tum närmare mot Windows 10 Edge förlängningar

Tidigare i höst, Microsoft medgav att det inte skulle uppfylla sitt ursprungliga målet att leverera förlängnings stöd för sin Windows 10 Edge webbläsare detta kalenderår.

Ed Bott

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Men det ser ut som en förhandsvisning av denna förlängning stöd är på väg att komma till en förhandsvisning build av Windows 10 relativt snart.

En läcka upptäcktes av @ h0x0d, aka Walking katten, gör det verkar Microosft Edge förlängning förhandsgranskning kommer relativt snart.

En Microsoft webbsida meddelar “Tillägg är här!” kort visades tidigare i veckan försöker pracka tillsats av Edge förlängningar. (Microsoft har sedan bort den sidan.)

Från den ännu ej färdig sida

Sidan ingår hänvisningar till två förhandsgranskning Edge förlängningar, knappen Pin It från Pinterest.com och Reddit Enhancement Suite en från Reddit. Sidan noteras att förhandsgranska versioner av Edge kommer förlängningar läggas till manuellt.

Walking Cat upptäckte också tidigare i veckan att han inte populära Adblock Plus förlängning också utvecklas för Edge och enligt det företagets egen webbplats, är “kommer snart.” En annan populär förlängning Lastpass, också kommer att finnas tillgänglig för Edge så snart Microsoft möjliggör förlängning stöd i Windows 10, enligt det företagets sida.

“The Lastpass förlängning kan laddas ner till någon annan webbläsare i Windows 10. Gå bara vår nedladdningssida: https://lastpass.com/download att installera tillägget i webbläsarens verktygsfält i Internet Explorer 11, Firefox, Chrome eller Opera, “Lastpass noterar villigt.

För ett överraskande stort antal eftersläntrare, är det dags att uppgradera eller möta en värld av ont.

Tillägg är små program, vanligtvis skrivna med HTML, CSS och JavaScript, som kan ändra och komplettera funktionaliteten i en webbläsare. Google har en butik full av tillägg för Chrome, liksom Mozilla för Firefox.

Walking katten lyckats hämta mer av de tidiga Edge förlängningar tillgångar innan Microsoft drog dem, och noterade att när man jämför Edge och Chrome versioner av samma utsträckning, det finns mycket få skillnader.

“I grund och botten ersätta” krom “med” msBrowser “, lägger några smärre ändringar, gjort”, säger han twittrade.

I oktober, en Microsoft talesman under förutsättning att detta officiellt uttalande att tidpunkten för lanseringen av Edge förlängningar

Talesmannen sade i veckan att uttalandet ovan fortsätter att vara den enda tidsinformation företaget kommer att dela.

Då tog jag Microsofts hänvisning till “en framtida uppdatering Windows 10 i 2016” som den “Redstone en” uppdatering till Windows 10, som jag har hört är riktad till en Juni 2016 leverans. Jag vet inte om Microsoft har beslutat att vänta till 2016 för att frigöra den första förhandsvisning av Edge Extensions. Mina källor har sagt Microsofts plan var att leverera en Windows 10 förhandsvisning bygga insiders detta kalenderår som skulle omfatta en Edge tillägg förhandsvisning.

Microsoft tjänstemän har inte uteslutit att erbjuda tillägg för Windows 10 Mobile, men de också inte har förbundit sig att en tidslinje om när de kan få tillägg till den mobila versionen av Edge.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september