Microsofts moln slutsatser: Förmonterade komponenter trumf datacenter behållare

ISO-standard containrar är ute. Luftkylning är i.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

De är bara ett par av resultaten från en nyligen publicerad Microsoft vitt papper med titeln “ett helhetsgrepp på energieffektivitet i datacenter.”

Författaren av papperet, Microsoft Distinguished Engineer Dileep Bhandarkar, innehåller några av Microsoft Global Foundation Services lärdomar om hur man bäst för att fylla och kalla moln datacenter.

(Global Foundation Services är en del av Microsoft som tillhandahåller infrastrukturen som driver Microsofts olika molnerbjudanden. GFS driver olika datacenter servrar som kör Hotmail, Bing, Business Productivity Online Services, CRM Online, Azure och allt annat Microsoft räknas som dess “moln. “)

GFS laget har upptäckt några “icke-intuitiva” förändringar som hjälpte Microsoft förbättra sin energiförbrukning med 25 procent i några av sina befintliga datacenter. Bland annat rengöring av datacenter tak och måla den vit, och flytta betongväggar runt externt monterade luftkonditioneringsaggregat för att förbättra luftflödet, enligt tidningen.

Det fanns vissa mer intuitiva förändringar som hjälpte, liksom. Microsoft har varit på en kampanj för att “rightsize sina servrar,” genom att eliminera onödiga komponenter och använda högre effektivitet nätaggregat och spänningsomvandlare. Företaget är också på väg bort från ISO standardcontainrar som det bästa sättet att “innehålla” servrar. Från vitboken

Vi har lärt oss en hel del från vår container erfarenhet i Chicago och har nu flyttat mer mot inneslutning som ett användbart verktyg. Vi ser inte ISO standardcontainrar som det bästa sättet att uppnå inneslutning i framtida konstruktioner. Vår erfarenhet med luftsidan hushållning i vår Dublin datacenter har lärt oss en hel del också. Våra diskussioner med servertillverkare har övertygat oss om att vi kan vidga arbetsområdet för våra servrar och använda gratis luftkylning för det mesta. Vår tidiga proof-of-concept med servrar i ett tält, följt av vår egen IT förmonterade komponent (ITPAC) konstruktion (visas i bilden ovan) har lett oss till en ny strategi för våra framtida datacenter.

Microsoft har funnit att luftkylningen är tillräcklig för datacenter i vissa klimat. Evaporativa kylare (även kända som “träsk kylare”) är nödvändiga när temperaturen går över 90 till 95 grader Farenheit, enligt papperet. Samtidigt lägga sekundär kylning med luft eller vattenkylda kylmaskiner ger upphov till driftskostnader, minskar den totala energiförbrukningen deras sporadisk användning, har Softies hittats.

Slutsatsen av vitboken

Microsoft ser sina framtida datacenter som driver ett paradigmskifte bort från traditionella monolitiska upphöjt golv mega datacenter. Med hjälp av modulära prefabricerade komponenter ger förbättringar i kostnader och tidsplan. Den modulära tillvägagångssätt minskar initiala investeringarna och låter dig skala kapacitet med affärs efterfrågan i tid.

Microsoft är knappast det enda molnet säljaren att fokusera på hur man kan optimera sina egna datacenter för att vara mer energieffektiva och underhålla. På Amazon, har tidigare Softie (nu Amazon Vice President och Distinguished Engineer) James Hamilton fortsatte sina utforskningar av hur man bäst kan optimera moln datacenter prestanda och arkitektur.

Samtidigt är Microsoft arbetar med en handfull OEM-partners för att kunna förse kunderna med privata moln kapacitet via den nyligen aviserade Windows Azure apparater, som är virtuella privata moln i en låda. Jag skulle ta många av Microsofts egna datacenter lärdomar kommer att tillämpas på dessa partner / kund värd datacenter, liksom.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar