Microsofts vd Steve Ballmer: Devices, enheter, enheter!

Microsoft verkligen vill se sina aktieägare, kunder, partners och tävlande inser att det är inte bara en stor mjukvaruföretag längre.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

I en 9 oktober brev till aktieägarna, är en del av Microsoft just släppt finans årsredovisning 2012, vd Steve Ballmer upprepade sin nya “enheter och tjänster företaget” mantra att köra hem.

Ballmer har inte (ännu) skande “enheter, enheter, enheter” framför någon allmän eller privat publik (som vi känner till, åtminstone) på det sätt han en gång vanhedrande skande “utvecklare, utvecklare, utvecklare.

Men Ballmer berättade Seattle Times några veckor tillbaka att Microsoft kan och bör betraktas som en enheter och tjänster. Den senaste Ballmer aktieägare brev åter betonar att meddelandet.

Från brevet

“Förra året i denna skrivelse sa jag att över tiden kommer det fulla värdet av vår programvara ses och kände hur människor använder apparater och tjänster på arbetsplatsen och i deras personliga liv. Detta är en stor förändring, både i vad vi gör och hur vi ser oss själva – som en enheter och tjänster företag det påverkar hur vi driver företaget, hur vi utvecklar nya erfarenheter, och hur vi tar produkter på marknaden för både konsumenter och företag det arbete vi har åstadkommit under det senaste året och.. färdplan framför oss ger detta liv. ”

Ballmer aktieägare brev hävdade också återigen att Microsoft fortfarande räknar med sina partner för att producera affärs- och konsumentenheter och hårdvara som kunderna efterfrågar. Men det är klart Microsoft inte komma in i hårdvaran spelet på en lärka eller bara incent sina OEM att göra mer väldesignade produkter, som vissa företag skådare och partners har sagt.

Ballmer noterade att gå framåt, planerar Microsoft att fortsätta att fokusera på utvecklingen av “nya formfaktorer som har allt naturliga sätt att använda dem, inklusive beröring, gester och tal.”

Tillsammans med Xbox, Microsoft Surface – som Microsoft beskrivs som “en serie av Microsoft-konstruerade och tillverkade hårdvaruenheter”, i sin senaste proxy statement, (även släppt idag) – är här för att stanna och till synes kommer att omfatta fler produkter som en del av familjen.

Uppdatera, webbplatsens Ed Bott i kristallkulan läget tillbaka i juli i år, förutspådde en bra bit av denna Microsoft-tjänster / enhet (r) evolution.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin