Indonesien, leda Indien Asien i mobila annonser intryck

Indonesien och Indien är de asiatiska länderna bland 25 internationella marknader med den största volymen av mobila annonsvisningar under det tredje kvartalet 2012.

Enligt Opera Software State of Mobile Advertising rapport som släpptes torsdag, Indonesien stigit förbi Kanada och Storbritannien att ta den andra positionen bakom ledaren USA. Indien pressas även Japan ur, förra kvartalets topp 5 ranking, för att göra anspråk på femte plats, enligt rapporten men inte avslöja faktiska siffrorna för mobila annonsvisningar.

Åtta andra marknader i Asien-Stillahavsområdet lyckats göra det i Top 25 listan med Japan på 7th, Australien vid 10, Vietnam på 11, Kina på 14 medan Singapore, Malaysia, Filippinerna och Sydkorea placerades 19, 21, 23 och 25..

USA dominerade den globala marknaden står för 70 procent av mobila annonsvisningar, och fortsatte att ha den högsta eCPM (effektiv kostnad per mille eller tusen visningar) på US $ 1,37. I motsats, det globala genomsnittet eCPM var US $ 1,31, enligt Opera.

Annonser på Apple iPad mest lönsamma, Apples iOS fortsatte att leda andra mobila operativsystem i monetarisering prestanda. iOS såg en genomsnittlig eCPM av US $ 1,64, vilket översteg det globala genomsnittet på US $ 1,31 med över 25 procent.

Inom iOS ekosystemet, iPad tablett såg högsta eCPM på US $ 4,42, medan iPhone var på US $ 1,48 och iPod Touch på US $ 0,82.

Research In Motion: s BlackBerry intäktsgenerering överträffade Google Android. BlackBerry eCPM var US $ 1,06, medan Android eCPM var US $ 0,88. Symbian eCPM var den lägsta på US $ 0,37.

Flera Web marknadsaktörer har identifierat den mobila plattformen som en del av sin tillväxtstrategi. Sociala nätverk jätte Facebook, för instans, tror, ​​mobil, kommer att spela en nyckelroll i sina intäktsgenerering planer. I en concall med analytiker och investerare tidigare i veckan, VD Mark Zuckerberg sade bolagets tredje kvartalet nyhetsflöde annonsintäkter genomsnitt mer än US $ 4.000.000 per dag, med ungefär tre fjärdedelar av det som kommer från den mobila foder.

Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger, säkerhet, Android lockscreen bypass: Google fläckar skavank på Nexus 5X telefoner

Google, trots dess begränsade närvaro i Kina, frodas i mobilannonser i landet. A; rapport måndag, konstaterade Kina-baserade annonsbegäranden i den mobila sektorn med hjälp av Googles produkter ökade med 120 procent från juli 2011 till juli 2012.

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

Android lockscreen bypass: Google lappar skavank på Nexus 5X telefoner