MapR höjer $ 110.000.000, syftar till att utöka företagets fotavtryck

MapR Technologies, vilket ger ett företag Hadoop fördelning som används för marknadsföring, drift och säkerhet, sade att det höjde $ 110.000.000 i finansiering under ledning av Google Capital, Qualcomm och befintliga äventyr.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Företaget sade rundan ingår också $ 30 miljoner dollar i skuld som leds av Silicon Valley Bank.

MapR verktyg används för stora data och analyser, men utrymmet är trångt med artister som Cloudera och Hortonworks. Samtidigt är Cloudera distribution av Hadoop alltmer ingår i hårdvara apparater från Dell och andra. Dessutom är välfinansierade företag jättar som IBM och EMC: s Pivotal spelar i Hadoop och stora datautrymme. Här är en titt på Forrester Wave på Hadoop alternativ

Enkelt uttryckt, MapR behöver finansiering för att hävda sig och konkurrera effektivt. Firman sade den kommer att använda medel för att bygga ut sin go-to-market strategi, utöka sin vertikala räckvidd och investera i projekt med öppen källkod som Apache Drill, Hadoop 2.2 med garn och Apache Spark.

Förutom Google och Qualcomm Ventures, Lightspeed Venture Partners, Mayfield Fund, NEA och Redpoint Ventures deltagit i finansieringen.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september