MATE (Gnome 2) på väg till Fedora 18

För ett tag sedan, jag skrev om att få MATE skrivbordet, (som är gaffeln i stor utsträckning Gnome 2 skrivbordet) på Fedora 17.

Enterprise Software, söt SUSE! ? HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, Enterprise Software, Från och med Linux i början, Linux, Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows

Det fungerade, men det hade ett par smärre brister, och jag slutade gå med Gnome 3 och tweaking den för att få det som Gnome 2. Det tog en del arbete, och det är inte perfekt – till exempel, det finns mindre typsnitt frågor där text inte riktigt passar exakt i vissa fönsterpartier. Oavsett de frågor är små nog att de är knappt märkbar.

Nyligen meddelades att Gnome 3.8, den senaste versionen, sjunker reservmoden. Många (inklusive mig) har använt Reservläge för att göra Gnome 3 utseende och känsla som Gnome 2. Nu detta stöd kommer att skäras bort. Jag känner inte till några fördel ännu som bland annat Gnome 3.8, men så småningom kommer det att bli vanligare.

Det har också meddelat att Gnome 3.8 kommer att ha tillägg att återvända Gnome 2 utseende och känsla, men jag tänker inte hålla andan på denna punkt eftersom det är uppenbart att utvecklingen på Gnome 3 är inriktad på den nya (och oversimplistic) gränssnitt . Jag har provat Gnome 3 en hel del, men jag kan inte få det att fungera så effektivt som Gnome 2-gränssnittet, vilket för mig kan passa mer på skärmen samtidigt och kräver mindre klick att flytta runt och få saker gjorda.

Det verkar användarbasen har hörts, och mate är nu riktad till den slutliga Fedora 18 release i januari.

Sedan rullar ut Gnome 3 som standard för några av de senaste versionerna av Fedora, verkar det som om användarbas har hörts, och mate är nu riktad till den slutliga Fedora 18 release i januari. Ovanpå detta kommer Kanel också inkluderas för dem som gillar den här miljön. Detta är goda nyheter, och visar att Fedora har åtagit sig att tillhandahålla den bästa stationära upplevelse det kan.

Inklusive MATE kommer att tillåta användare att behålla den gamla Gnome 2 skrivbordsmiljön, den senaste utgåvan av Fedora med alla de nya binärer. Jag vet inte vad framtiden för MATE håller för oss, men jag tror att användarbasen har lagt det i tillräckligt hög efterfrågan, åtminstone fram till Gnome 3 kvittar med dem av oss som ogillar standardgränssnitt.

Jag har rekommenderar att vänta på att uppgradera Fedora för vänner och släktingar sedan Gnome 3 blev standard i Fedora 15. Vi har fortfarande många använder Fedora 14, det sista fulla versionen för att stödja Gnome 2 skrivbordet. Fedora 14 går fortfarande bra, men det är snabbt bli föråldrade. Fedora stöder uppgradera upp till två versioner på en gång, så jag kan försöka uppgradera dem till Fedora 16, sedan 18, och gör det möjligt för MATE skrivbordsmiljön.

Alternativet är att säkerhetskopiera / home / användarmappar, installera en ren version av Fedora 18, och sedan sätta / home / användare mappar tillbaka på plats. När du loggar in med användarnamnet som matchar / home / användarmapp, kommer alla aktuella inställningar och filer vara helt på plats på grund av den förenklade sätt GNU / Linux hanterar användardata. Mate lösningen på Fedora 18 kommer att ge användarna mycket liten UI förändring jämfört med Gnome 2, men ger alla de senaste programmen.

En sak som kan vara ett problem är att alla anpassade inställningar för infödda Gnome applikationer, som filhanteraren Nautilus kan behöva återställas. Detta beror på att MATE måste nämna dessa program på olika sätt eftersom det inte är riktigt Gnome 2, men en gaffel av den. Detta bör vara ett mindre problem, och när uppsättningen bör stanna sätta så länge MATE är runt.

Gnome 3 skrivbordet var ett problem för ett tag, men som av Fedora 18 det inte längre ska vara ett problem med Fedora rad distributioner.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

? Från och med Linux i början

Linux överlevnadsguide: Dessa 21 program kan du enkelt flytta mellan Linux och Windows