Microsofts $ 26,2 miljarder satsning på Linkedin förebådar personal ansökan flytta

Microsofts köp av Linkedin skriker flera HR-programmet beröringspunkter framåt.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Microsoft och Linkedin kan aldrig att kunna uppfylla de ambitioner som beskrivs i en PowerPoint-presentation, men den strategiska logiken vettigt. Microsoft får social heft, ett nätverk av affärs proffs, leder för sin verksamhet och beröringspunkter till varje person som vill vara produktiv. Linkedin är ett socialt nätverk i hopp om att vara mer av en personalmjukvaruföretag med några verkliga kunskaper att leverera.

På papper, kan dessa två företag bara kompletterar varandra och motsvara Microsoft blir en humankapital programvara spelare på någon nivå. Den $ 26,2 miljarder satsning –and jättestor 49,5 procent premie – innebär att exekvera på vad Microsofts vd Satya Nadella beskrivs kan vara knepigt.

Tidigare: Microsoft köper Linkedin för $ 26,2 miljarder

I ett memo till anställda, sade Nadella

Lägg märke till vad Nadella inte säga. Microsoft vill vara mer delaktiga i personal ansökan livsmedelskedjan. Nadella gjorde antyda HR krokar starkt med en tydlig moln twist. För nu är Microsoft motiverar en rejäl premie på allt från att förbättra Bing till moln Analytics för att använda Linkedin data för att förbättra Office, Dynamics CRM och en mängd samarbetsverktyg.

På ett konferenssamtal, Nadella sade HCM programvara var “en mycket spännande möjlighet för oss.” Han tillade att Linkedin ekonomiska graf kommer väl till pass för många applikationer.

Pacific Crest analytiker Evan Wilson sade i en forskninganteckning

Men inte tappa fokus på den stora affärssystem bild. Microsoft kan hjälpa Linkedin uppnå vad det ville göra efter att ha förvärvat Lynda.com, som erbjuder online-kurser via video. När Linkedin förvärvade Lynda, vd Jeff Weiner, som kommer att leda bolaget efter Microsoft affären, talade om att fylla en ekonomisk graf över hur människor arbetar och interagera professionellt. Wilson noteras att Linkedin har varit en besvikelse, eftersom det inte kunde diversifiera sin verksamhet. “The Street hade förlorat förtroendet att Linkedin skulle kunna väsentligt diversifiera sin verksamhet. Ett partnerskap med Microsoft ger oss nytt hopp”, säger Wilson.

I ett blogginlägg, Weiner sade Linkedin kommer att ha mer resurser och en förmåga att konkurrera med de stora kanonerna som Google. Han tillade att företagen har samma mål med olika snurrar.

Weiner s användningsfall för den kombinerade affären skrek också företagets HR. Linkedin ser affärssystem spela, men bara inte vet hur man kommer dit. Ange Microsoft. Weiner s gemensamma mål Microsoft-Linkedin gick så här

Accelerera vårt mål att förändra lärande och utveckling genom att djupt integrera Lynda.com/LinkedIn Learning lösning i Office tillsammans med några av de mest populära nyttoprogram på planeten (observera: 6 av de 25 mest populära Lynda.com kurser är relaterade till Microsoft Produkter).

Förverkliga Link fulla potential att verkligen förändra hur världen fungerar genom att samarbeta med Microsoft för att förnya på lösningar inom företaget som är mognaste för störningar, t.ex. företagskatalogen, företagsnyheter spridning, samarbete, produktivitetsverktyg, distribution av business intelligence och anställd röst, etc.

Expandera utanför rekrytering och inlärning och utveckling för att skapa värde för någon del av en organisation som sysslar med uthyrning, hantera, motivera eller ledande befattningshavare. Denna mänskliga huvudstadsregionen är en massiv affärsmöjlighet och en helt ny för Microsoft.

Enkelt uttryckt, Microsoft och Linkedin kan inte komma till en ny total tillgängliga marknaden utan HR-programmet.

Microsoft kan inte ha en specifik HR ansökan, men det kommer att ha gott om beröringspunkter. Kanske Office kan göra en hel del av vad en human capital management app skulle. Min gissning är att Microsoft HCM kommer inte att vara alltför långt efter.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september