Microsofts iPad programvara barrage: Reality möter affärer kunniga

Microsoft har lanserat mjukvara för Apples iPad i en svidande takt sen och det finns viss bestörtning om huruvida dessa rörelser är klokt.

Cloud krig: Microsoft SkyDrive nu infödd på Apples iPad och iPhone, Microsoft iPad mani: Ny OneNote app idag, nya Lync app snart, Microsoft närmar att leverera OneNote för iPad, Microsoft Lync mobila klienter för iPhone, iPad, Android och Windows? telefon redo att rulla

Först Microsoft inser att det inte dominerar dator längre — särskilt den mobila världen. Denna verklighet är igång i en annan viktig faktum: Microsoft-program är överallt.

Med andra ord, att Microsofts planer lansera iPad versioner av OneNote, Lync och SkyDrive, som inte är optimerad för Apples tablet, är bara smarta affärer. Enkelt uttryckt, killer app på en enda plattform dagar är över.

Mary Jo Foley noteras

Mina kontakter verkar något delade meningar om det kloka i att Microsofts beslut att leverera många av dess nyckel mjukvara och tjänster för icke-Windows-plattformar – och särskilt för Apples plattformar. Microsoft är en programvaruleverantör, och har visat allt större intresse för att portera sina varor till många av de ledande plattformarna som ett sätt att tjäna pengar och blidka kunder som inte är Microsoft-endast butiker / hushåll. Vissa hävdar att Microsoft bör hålla sina kronjuveler som Windows / Windows Phone-bara produkter för att hålla användare från att ha ännu en anledning att hoppa av.

Jag är i det forna lägret. Jag tror dagar killer program som körs på en enda plattform är över, även om Windows-teamet verkar inställda på att försöka ändra denna affärsmodell med Windows 8.

Framöver Microsoft ska gå galet på Android också. Det borde vara på varje plattform som har en hel del användare. Det finns inga garantier för att Windows 8 tabletter kommer att bli en hit. Skulle Microsoft flop på tabletter det kommer åtminstone ha en närvaro på de stora plattformarna. Om samma plattform integrations dans fungerar på tabletter för Microsoft som är bara sväller. Om detta misslyckas åtminstone kommer att ha sina baser täckta.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck