Mitac Mio 8390 Review

Mio 8390 från Mitac är en vikbar stil SIM-fri smartphone drivs av Windows Mobile 2003 för smartphones. Mitac måste hoppas att ta kunder från liknande telefoner som subventioneras av nätoperatörer, men det står inför en uppförsbacke mot, till exempel, Motorolas MPx200, som kan erhållas med varierande priser – bland annat gratis – på kontrakt från Orange .

Design, i själva verket, att jämföra den här telefonen till MPx200 är en giltig övning i form av mer än bara pris. Mio 8390 är något större och tyngre än Motorolas telefon, mäter 9.9cm tall med 5 cm bred och 2,4 cm hög jämfört med 8,9 med 4,8 cm av 2.7cm och väger 125g mot MPx200 s 118g. Dessa är små skillnader, men de gör Mio 8390 kännas lite mindre bekväm i mindre händer när de två telefonerna jämförs sida vid sida. Mio 8390 förlorar ytterligare eftersom dess antenn skjuter några 2cm från den övre kanten av enheten, medan MPx200 har inga utskjutande antenn,. Den vikbar design skyddar huvudskärmen effektivt och ger också gott om utrymme för generöst fördelade nycklar. Det numeriska tangentbordet är särskilt framgångsrik, med stora rektangulära tangenter som är mycket tydligt markerade. Omedelbart ovanför dem ligger de samtal och avsluta knappar, och framför dessa, till vänster och höger respektive, är Hem och tillbaka nycklar. På toppen är de två tangenter som aktiverar vänster och höger mjuka menyer, som är två av dina viktigaste kontroller inom Windows Mobile 2003 för smartphones. Ytterligare kontroll tillhandahålls av en cirkulär navigeringsverktyg med en väljarknappen vid dess centrum,. Mio 8390 har två skärmar. Det viktigaste är en 2.2in., 176-by-220-pixel färgskärm som är ditt gränssnitt till data och applikationer. Med clamshell stängda detta inte syns, så en sekundär skärm ger viss grundläggande information, inklusive batterinivå, signalstyrka och aktuell tid (i gammaldags analogt läge). Det finns en ikon för missade samtal, och inkommande samtal åtalats av uppringande nummer, men det finns ingen finess till detta system – nummer kan inte kopplas till namnet på en individ i Kontakter, till exempel,. Framsidan av telefonen har en kameralins och en högtalare som tillåter vilken som helst av de 40 polyfoniska ringsignaler du har valt att spränga ut ganska högt.

Funktioner, Powered by Windows Mobile 2003 för smartphones, är tri-band GSM / GPRS Mio 8390 nästan inaktuell så snart det är lanseras: den nyligen meddelade Orange SPV C500, på grund av senare i sommar, förväntas att köra den andra upplagan av detta operativsystem,. ändå Mio 8390 har vissa attraktiva funktioner. Den inbyggda kameran sätter det ett steg före Motorolas MPx200, som saknar den här funktionen. Kameran kan ta stillbilder i upp till 640 x 480 upplösning samt filmer. Du kan ta fyra kontinuerliga stillbilder i intervaller om 0,5 sekunder, 0,75 sekunder och 1 sekund,. Programvara som tillhandahålls för att visa bilder på skärmen kan du också lägga till ramar till bilder och använda ett bildspel läge, samt skicka bilder som MMS meddelanden eller lokalt via IR. Så snart kameran valts kopplar huvudskärmen till en sökare, och du kan sedan ta bilder med en enda knapptryckning. Att rama in dig i en bild använder du den lilla spegeln som sitter ovanför kamerans lins,. Processorn är Intels PXA262 kör på 200MHz, och det finns 16 MB Flash lagringsutrymme plus 20 MB användarminne. Ett SD-kort kan användas för att förstärka detta, som ger tillgång till data som bilder eller musik;. Mio 8390 har ingen Bluetooth-stöd, som företagsanvändare som vill använda sin mobiltelefon som ett modem för att ansluta en bärbar dator till Internet kommer att svika . Mitac förstärker de program som följer med Windows Mobile 2003 för smartphones, men vår enhet inte har alla dessa tillgängliga. Extra inkluderar: Phone Explorer, en filhanterare som tillåter dig att se vad som lagras i internminnet och SD-kort, SIM-Cleaner, som städar upp SMS som sparats på SIM, SMS Sync för Outlook, som låter dig skapa SMS meddelanden på en dator och skicka dem till Mio 8390, och att synkronisera SMS med Outlook, SD Backup Utility, som kommer tillbaka upp till ett SD-kort, får du också en Scientific Calculator, och ett verktyg för att övervaka GPRS dataanvändning. Telefonen levereras med Java, som ger tillgång till en rad olika program, inklusive spel,. Liksom Mio 8390 själv, innehåller lådan en dockningsstation och separat kabel, hörlurar, en bältesklämma stil fallet och en Nätladdaren .

Prestanda, Mio 8390 utför i nivå med andra Windows Powered Smartphones vi har använt. Avsaknaden av en pekskärm och några av ergonomi drift är irriterande, men det känns ganska lyhörd. Som sagt, Microsoft timglas gör fortfarande enstaka utseende. Batteriets livslängd är rimligt: ​​Mitac citerar tre timmars taltid och 70-100 timmar standby, även om vi inte vill vara borta från elnätet i mer än 24 timmar i sträck, Mio 8390 är något av en allt rundare. så långt som smartphones går. Kameran och möjligheten att lägga till ramar till bilder ropar “konsument”, men att dela data med Outlook som erbjuds av Windows Powered Smartphones är lika användbar som ett affärsverktyg. Företagsanvändare kommer att uppskatta införandet av en dockningsstation och en separat kabel, vilket gör det enkelt att synkronisera med en dator på jobbet och en annan hemma. Dock kommer bristen på Bluetooth svika dem som vill använda Mio 8390 med en bärbar dator för mobilt Internet.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator