HP: s styrplattan: Var är detaljhandeln fyrverkerier?

Hewlett-Packards längtade WebOS styrplattan verkar ha fizzled på Best Buy den fjärde juli helgen.

Walt Mossberg och David Pogue gav HP styrplattan dödsstöten. Ex-Engadgeteer Joshua Topolsky skrev sin vanliga uttömmande 2000+ worder, ytterst kritisk och ändå hoppfull att WebOS DNA kan en dag visa sig vara en tillgång.

elaptopcomputer.com Jason Hiner har varit lite vänligare, men han har alltid varit en trevlig kille och gillar mig, han är en verklig teknikern, och är villig att skära företaget lite slack och identifiera var de främsta differentiators är.

Jag tror att jag kallade det väl över en vecka sedan, men jag ville verkligen se hur styrplattan skulle uppträda på min lokala butiker innan någon form av lagakraftvunnen dom. Så idag på min lunchrast jag leds över till Best Buy över på Garden State Plaza, en av de mest trafikerade köpcentra och komplex detaljhandeln i hela landet.

Beviljas, är den 4: e juli helgen förmodligen inte den smartaste tid att lansera en ny tablett. I New Jersey, en massa människor scooted ut tidigt och gick ner till stranden i går kväll. Men Garden State Plaza fortfarande fylldes med massor av bilar på 11:30 idag.

Jag parkerade min bil utanför Best Buy. Inga linjer ut genom dörren, ingen polis försöker hålla ordning. Jag gick in.

Jag kastade en blick på säkerhetsvakt. “Var är HP display, du vet, för tabletten?”

Åh … alla datorprylar är på övervåningen. “Han vinkade mig att ta rulltrappan. Jag tog resan till toppen.

Jag gick till som verkade vara detaljhandeln försäljningschef. “Så där är styrplattan?”

Vad?

Du vet, HP Tablet. Den som går till försäljning idag.

Jag tror inte att vi bär det här.

Du ska vara deras primära detaljhandeln lanseringspartner, hur kunde du inte ha dem?

Tja, allt HP och tablett grejer borta … (pekar) kan det vara på displayen, om du får SKU, bara få en av lager pojkar att få en ut ur buren.

Okej.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Jag gick över till tablettområdet, där det fanns en tydlig visning för iPad och olika Android tabletter, inklusive Acer Iconia, ASUS Transformer och Motorola Xoom. Åt sidan, på en tom vit Formica bord var HP styrplattan.

Artikeln konstverk högst upp på denna sida säger allt. Ingen var kröp runt den. Ingen spelade med det. Det fanns inga linjer av människor som ber att köpa en. Det fanns en annan herre som kom för att köpa en ASUS Transformer som frågade mig några frågor om det medan jag smekte det och tog bilder av butiken.

Så ser jag du ser intresserad av styrplattan. Men du kommer att köpa transformatorn?

Det kostar $ 100 mer än jag är villig att spendera. Om jag kommer att få en av dessa, kan jag lika gärna köpa en iPad.

Sann nog.

Jag vinkade över till Stockboy och pekade på SKU för styrplattan. “Kan du få mig en av dessa ut ur buren?”

Visst … du vill 16GB eller 32GB? Vi har cirka sexton enheter i lager om du vill köpa mer av dem.

16GB, tack. Har du några tillbehör, som Touchstone eller fall? Eller tangentbordet?

Nej. Jag kan kontrollera Fashion Center butiken ändå. (Parlamentet andra butiken på telefon, ber om elektronikavdelningen, väntar på is under cirka 30 sekunder) Nej, inga tillbehör. Den andra butiken har om en annan 20 av dessa. Här är din surfplatta, jag hoppas du gillar det, verkar det ganska coolt. “Han händer mig lådan.

Jag var typ av väntade HP att ha en bättre skärm, med demonstrationer och sånt. Kanske en kund rep för att visa det.

Ja, kom HP över Garden State Plaza tidigare i veckan för en händelse när Transformers filmen kom ut som en slags dubbel befordran. Men de har inte varit här sedan. Jag hörde att de kan ha gett killarna lite träning på den andra butiken.

Hur många av dessa har du sålt i dag?

Du är den första.

Jag överlämnade kassan mitt AMEX, betalade och gick ut.

Har du köper din HP styrplattan i dag? Hur var din detaljhandel erfarenhet? Prata tillbaka och låt mig veta.

 på hemsidan

HP styrplattan recensioner är i: Släppt för tidigt

Recension: HP Styrplattan är produktiviteten tablett

HP styrplattan WebOS tour (skärm)

HP styrplattan recensioner: Det är ingen iPad utmanare

På andra ställen på nätet

elaptopcomputer.com: Cracking Öppna HP styrplattan

Nedkoppling av HP styrplattan: Gjort som en dator och lätt att reparera

HP: Antal mobilappar spelar ingen roll

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand