Intel siktar på gamers, entusiaster med nya SSD 730-serien

Entusiaster – DIY typer och spelare – var de första att anamma solid-state lagring, men branschen har snabbt flyttas för att nå större marknad fler kostnadsmedvetna vanliga köpare. De som har känt lite eftersatt av SSD beslutsfattare kan uppskatta Intels nya ansträngningar för att tillgodose de mer hardcore i PC-världen.

SSD 730-serien fortsätter företagets på igen, off-again flirt med spelare och tweakers. Å ena sidan gör fabriken överklockning av enheten controller och dess NAND-flashminne det sticker ut från mängden, men det är ett steg tillbaka från att tillåta användare att överklocka SSD på egen hand, som Intel förhandsgranskas i höstas. För vad det är värt, säger chipjätten regulatorn i SSD 730 är överklockat med 50 procent, medan blixten förstärks med 20 procent.

Trots detta kan det vara enhetens hastighet inte vara så blåsor som sin backstory skulle leda dig att tro. Vår systersajt denna webbplats sprang riktmärken och fann att medan SSD 730 kan hålla sin egen mot konkurrens som Samsung 840 Evo och OCZ Vector, gjorde det inte blåsa bort dem. Andra platser som HotHardware och Anandtech var lite mer imponerad, även om båda notera att stabil utveckling kommer med ett högre pris.

Det är inte bara på grund av skallen etsad på toppen av enheten (en kvarleva av dess “Skulltrail” plattform). Istället får ni företags liknande prestanda konsistens – ju högre kapacitet SSD 730 kan hantera upp till 70GB skrivningar per dag i upp till fem år, jämfört med andra enheter “typiska dagliga gränser 20GB. Intel touts också sin Rapid Storage Technology som supercharges genomströmning när ett par enheter inrättades en RAID-0-konfiguration.

SSD 730 kommer i 240 GB och 480GB kapacitet. Utöver mängden lagringsutrymme och priset, kommer den största skillnaden mellan de två versionerna i form av kontinuerlig skrivhastighet: Medan 240GB enheten maxar på 270MB / s, kan dess storebror skriva upp till 470 MB / s. Antingen enhet har lidit sekventiella läshastigheter på 550MB / s och en Mean Time Between Failures (MTBF) på 1.200.000 timmar.

SSD 730 familj beror i mitten av mars, med ett rekommenderat pris på $ 249 för 240GB versionen och $ 489 för 480GB modellen.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Sex business-class service moln lagring i korthet, Toolkit: behöver Beräkning band backup, lagring Felsökning Chart

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip