iOS nio nya längre lösenord kommer att göra brute-force attacker långt tuffare

(hemsidan/)

Begravd i Apples keynote vid sin årliga utvecklarkonferens på måndag, företaget tyst sa att det skulle stärka säkerheten för hundratals miljoner iPhones och iPads.

Aktivera kryptering på din Apple smartphone eller surfplatta är lättare än du tror.

Efter tillkännagivandet av iOS 9, sade Apple har nixed standard fyrsiffriga enhet lösenord till förmån för en starkare sexsiffrigt lösenord.

Det kanske inte verkar så mycket, men tillägg av två extra siffror kommer att göra enheter som kör iOS 9, som släpps senare i år, betydligt mer motståndskraftiga mot riktade attacker som syftar till att kringgå låsskärmen.

Dessa attacker sekventiellt försöka kringgå lösenordet genom att starta från fyra nollor hela vägen fram till fyra nior. Det kan ta från några minuter till timmar, men den nya sex-siffriga koden kommer att driva in det dagar intervallet.

Från Apples webbplats

Hackare är kända för att ha de verktyg som ger dem möjlighet att brute-force sig in iPhones och iPads, men samma verktyg i händerna på federala myndigheter som tvingas använda liknande taktik.

Bakom huvud glitter: Fem saker du kan ha missat, iOS 10: Apples “största frigivning någonsin” för iOS, här är hur Apple planerar att skydda din integritet, Apple plockning av årets bäst utformade program, iOS 10 kommer att göra 40 procent av alla iPads föråldrad,? De goda och dåliga av Apple MacOS Sierra, watchOS 3,0 uppdateringar beskrivs,? Apple Pay breddar nå webben, konkurrerar med Amazon, PayPal, Apple gör sin AI pivot med Siri och iOS 10

Enheter med iOS 8 är kapabla att enhetskryptering aktiveras av lösenordet. Som effektivt sätta krypteringsnycklarna i händerna på Apples kunder, snarare än företaget självt. Flytten var delvis ett svar på anklagelserna om att bolaget var delaktig i PRISM övervakningsprogrammet, ett påstående den ihärdigt förnekar.

Att sätta uppgifter enhetens rakt i händerna på användaren orsakade en skandal bland intelligens och brottsbekämpande myndigheterna. Men utan rättsliga åtgärder, kommer Apple-kunder fortfarande några av de mest skyddade användare idag.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

WWDC 2016