iPhone SE: Varför Apples senaste luren kan vara en sleeper hit

Apple iPhone SE.

IPhone SE inte göra stort intryck att öppna försäljning, men det finns fortfarande ett stort antal långsamma upgraders i USA som kan vara starkt motiverad att köpa den, enligt en mobil analytiker.

För det första är överklagandet av iPhone SE lägre prislapp tydligare i dag än för två år sedan, när bärare subventioner och tvåårskontrakt hållit initiala priset på en high-end smartphone på $ 200.

Kantar mobil analytiker Lauren Guenveur påpekar att på grund av denna förändring, amerikanska konsumenter är nu mer mycket medvetna om den verkliga kostnaden för att äga en iPhone. Till exempel i de tre månaderna fram till februari 2016, konsumenterna spenderade $ 494 på en iPhone jämfört med $ 211 under samma period 2014.

En mindre version av 4,7-tums iPhone 6s, är 4-tums iPhone SE knappast en billig modell, men det bör göra ett attraktivt alternativ för människor som föredrar ett verkligt fickformat smartphone.

Guenveur tror att genom att sänka kostnaden för en iPhone till $ 399 och leverera bättre batteritid, kan iPhone SE vara ett tilltalande alternativ för 58 procent av iPhone-ägare som äger en 5S luren eller äldre. Med andra ord, konsumenter som inte har något emot mindre skärmar och har inte känt sig tvingade att uppgradera telefoner som är i genomsnitt mer än tre år.

“När de sista fyra-tums iPhone släpptes, den amerikanska marknaden var en signifikant annorlunda miljö än vad det är idag-inte bara i termer av vilka telefoner såldes, men hur de såldes till konsumenten”, säger Guenveur.

Dessa iPhone-ägare är också annorlunda efter iPhone 6 ägare, drygt hälften av dem var motiverade att uppgradera med en större skärm. Däremot, pre-iPhone 6 ägarna var mer angelägna om tillförlitlighet och hållbarhet, enligt Kantar forskning.

Hur man snabbt och enkelt hitta någon inställning på din iPhone eller iPad, iPhone 6S, 6S Plus sårbara för nya låsskärmen bypass fel, iPhone SE: Liten, men bräcklig, här är hur Apple gjorde iPhone SE så billig

Men medan pre-iPhone 6 ägare kan vara långsam att uppgradera – därmed ingen big bang vid öppnandet helgen – enligt Guenveur, 49 procent i denna grupp planer på att ändra telefoner under nästa år, och av dem 84 procent planerar att stick med Apple.

En hake är att endast 11 procent av dem som planerar att uppgradera är villiga att spendera mer än $ 300 på sin nästa enhet. Ändå $ 399 är inte långt bort märket och kanske deras förväntningar formas av avtal som inte är norm längre.

Men genom andra inställningar visas iPhone SE har rätt egenskaper. Av dessa konsumenter 68 procent säger att batteritiden är den viktigaste faktorn, följt av hållbarhet, tillförlitlighet och kamera kvalitet. Endast 54 procent av ägarna av fyra-tums iPhone såg skärmstorlek som den viktigaste faktorn.

Förra veckan analys fast skiva Intelligence rapporterade också att, baserat på elektronisk kvittodata, var iPhone SE tilltalande för konsumenter som inte uppgradera inom den vanliga tvåårscykel.

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre WiFi ringer erfarenhet, innovation, Apples misslyckades mode chansning, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Apple, iPhone 7 fotografi ett spel växlare? Tyvärr säljs inte

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre WiFi ringer erfarenhet

Apples misslyckades mode chansning

Twitter reaktion på Apple Launch

iPhone 7 fotografi ett spel växlare? Tyvärr säljs inte

iPhone SE omdöme

Mer på iPhone …