Lokalisering, förtroende för att knäcka Indien Web marknaden

Lokalisering och få förtroende hos användarna kommer att hjälpa kinesiska Internet-företag att få en större fotfäste på den konkurrensutsatta Indien marknaden, säger marknadsbedömare, som lägger att ha en mobil strategi skulle fungera i deras fördel.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Priyanka Khandelwal, analytiker på 6wresearch, sade Indien presenterar en “enorm” möjlighet för de flesta utländska företag som vill komma in på marknaden på grund av den stora storleken på sin Internet befolkning, liksom relativt låg bredbandspenetration och antagande av betaltjänster.

Det är också en öppen marknad där användarna är öppna för att utforska nya funktioner och tjänster så länge som de gynnas på ett eller annat sätt, sade Khandelwal, lägga till Internet ökar i popularitet bland urbana ungdomar och dem på landsbygden i landet.

Så för kinesiska företag som Tencent vill öka sin närvaro och bli en framgång i Indien, räknar han att så länge som deras tjänster är differentierade och nyskapande, de har en chans att locka en bra storlek användarbas.

“I det aktuella scenariot med [växande] antal online-företag kämpar för att få maximal plånbok andel av Indiens Internet-användare, vi tror lokalisering och anpassning är nyckeln för att få maximal andel” analytikern och tillade detta är inte begränsad till enbart språk översättning.

Att hålla nere kostnaderna för sina tjänster kommer också att vara en faktor i priskänsliga nation, Khandelwal påpekade.

Rahul Verma, Indien verkställande direktör för Ipsos MediaCT & Public Affairs, noterade också att kommer att vara avgörande för kinesiska internetföretag vinna förtroende hos indiska användare.

För tio år sedan, indiska konsumenter var öppna för att köpa kinesiska produkter endast om de marknadsförs av de västerländska företag, sade Verma. “Det fanns en känsla av förtroende som indianer hade på västvärlden producenter [medan] Kina-tillverkade produkter och varumärken inte var trovärdig sedan”, förklarade han.

Den totala tänke förskjuts dock som konsumenternas förtroende kinesiska i tjänster och produkter växer, säger han.

Kunal Biswas, en av grundarna av marknadsundersökningsföretaget The Banyan Tree, inte tror att ett företags ursprungsort bör diktera framgång eller misslyckande av en produkt, men.

“Om produkten är bra och marknadsföringsstrategi av produkten är bra, bör det lyckas i Indien”, säger Biswas.

Gå mobil, social, men Khandelwal sade att det finns områden av företag som kinesiska Internet-företag bör undvika att konkurrera i på grund av starka fördelar till lokala företag. Dessa inkluderar online travel, jobb, och radannonser, tillade han.

Detta beror på att sådana företag kräver ofta engagerade resurser offline när det gäller produktutveckling, marknadsföring och fötter-på-gatan säljkår – områden som lokala aktörer traditionellt har gjort väl i jämförelse med inkommande utländska.

I stället bör kinesiska företag fokuserar på att skapa mobila applikationer att utnyttja den växande mobilt Internet penetrationsgraden i Indien, föreslog han. Dessa program skulle kunna baseras på Facebooks plattform, som har en stor medlemsbas, tillade analytikern.

“Facebook har en stor medlem bas i Indien och appar i samband med det skulle ha en bättre chans att lyckas. [Likaså] mobilpenetrationen i Indien är mycket högre än Internetpenetrationen. Med introduktionen av 3G i Indien, mobilappar har stor potential [att lyckas] “, sade Khandelwal.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september