Microsoft affären kunde se lokala Fujitsu Azure

Över en natt meddelade Microsoft att skapa en Azure apparat som HP, Dell och Fujitsu kommer att sälja och använda för att leverera Azure-tjänster till kunder, både på premissen och i företagets datacenter – en utveckling som kan leda till en mycket mer lokal Azure.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

För Fujitsu, är apparaten en del av en ny omfattande global relation till molnet.

Fujitsus molntjänster och produkter baserade på Windows Azure-plattformen kommer att vara första tillgängliga på bolagets datacenter i Japan, med början i slutet av 2010. Övriga platser kommer att följa, även om Fujitsus verkställande chef för marknadsföring och teknikchef för Australien och Nya Zeeland Craig Baty, var ganska tystlåtna om om eller när Australien skulle vara en av dessa platser, sade att det var “föremål för affärsidéer”.

“I detta skede de andra globala platser utvärderas”, sade han.

Baty påpekade att Fujitsu hade investerat miljontals dollar för att bygga ut tier 3 datacenter i Australien.

Vi har gjort en punkt för att använda det som en differentiator för våra erbjudanden i Australien.

“Avsikten är att utöka kapaciteten hos kunder över hela världen att komma åt [Azure] baserad på lokala behov”, säger Baty. Australien närmaste Microsoft Azure datacenter är närvarande i Singapore.

Att arbeta med kunder och oberoende programvaruleverantörer (ISV), 5000 konsulter och utvecklare kommer att utbildas för att utveckla nya applikationer på Azure-plattformen som en del av relationen. En del av dem utbildade skulle vara i Australien, enligt Baty.

“Lokalt kommer våra mer än 600 Microsoft specialister arbetar med våra kunder, ISV: er och Microsoft att säkerställa att vi har en gedigen förståelse för våra marknadens krav. Vi kommer att främja nya molntjänster och lösningar, såsom systemintegration, moln migration och managed services till våra kunder och ISV utnyttjar Azure-plattformen i både Fujitsu och Microsoft datacenter lokalt och globalt, “Rod Vawdrey, vD, Fujitsu Australien och Nya Zeeland sade i ett uttalande.

Dell har sagt att det omedelbart kommer att börja genomföra “begränsad produktion” frigörande av apparaten att vara värd “offentliga och privata” moln för sina kunder.

Dell, HP och Fujitsu har alla sagt att de kommer också att hjälpa Microsoft att utveckla apparaten för stora företag och hosting kunder att använda i sina egna datacenter.

Dell och HP kunde inte tillhandahålla en lokal talesman innan publicering för att diskutera konsekvenserna av tillkännagivandet för den lokala marknaden. Baty avböjt att kommentera hur Microsofts relation med Dell och HP skulle skilja sig till det med Fujitsu.

Longhaus forskningschef Sam Higgins sade att Fujitsu avtalen skulle göra meddelanden för Microsoft lite lättare: företaget kan säga, till exempel, om du vill ha en landbaserad Azure använder Fujitsu.

Fujitsu kör Azure i Australien skulle innebära att det kunde garantera att Azure applikationsdata finns kvar i landet, sade Higgins. “Med hjälp av denna modell de faktiskt kan misslyckas över till [sin Western Australian datacenter]”, sade han.

Microsoft har tidigare sagt att även om det hade en datacenter i Australien, kunde det inte lova uppgifter skulle stanna nere under, eftersom det skulle misslyckas över till havs datacenter när avbrott inträffade.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin