Microsoft riff på cloudonomics: Stordriftsfördelar till förmån offentliga cloud computing

Microsoft har publicerat en vitbok om moln ekonomi och hävdar att stora moln kunde leverera datorkraft på upp till 80 procent lägre kostnad än små.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Det är ett intressant argument och gör du undrar hur privata moln kommer att spela i framtiden.

I sitt papper, säger Microsoft att utbud, efterfrågan och multi-hyresrätt gynnar alla ekonomi stora moln. I själva verket, “privata moln kan en dag bära en kostnad som är så mycket som 10 gånger kostnaden för offentliga moln”, sade Microsoft.

Vad är oklart är tidslinjen här. Microsoft är naturligtvis pitching dess Azure-plattformen och den offentliga moln folks (Amazon Web Services, Salesforce.com och Google) kommer sannolikt att komma överens med slutsatsen. Leverantörer driver privata moln och utrustning (VMware, HP, IBM och en uppsjö av andra) kommer sannolikt att vara oense.

Den öppna frågan är tidpunkten för övergången från hybriden och privata moln närmar sig till mestadels offentliga. Ändå är papperet värt en läsning. Bland de anmärkningsvärda grafik

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning