Platsbaserade applikationer – inte bara för Anslutning Anymore

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Läsa artiklar om Foursquare, Gowalla och Facebook “platser,” du kan få intrycket att platsmedvetna apps är bara för att hjälpa 20-någonting stadsbor träffas och mate. I själva verket, som analytiker Seth Grimes påpekade nyligen i en Intelligent Enterprise artikeln kan platsbaserade tjänster har mer potential i mindre glamorösa området hard-core företag teknik.

Den ena är den framväxande området mobil Customer Relationship Management (mCRM). Det handlar inte om att föra SAP CRM eller Salesforce.com till smartphone. Båda har gjort. Snarare är mCRM om att ge tjänster som möjliggör för företag att sälja till konsumenter via sina mobiltelefoner.

Den arketypiska exemplet är S slutar en kupong via SMS till en shopper som promenader i närheten av en butik i köpcentret (en discreeter version av vad Minority Report tänkt). Detta kräver både analyser på back-end för att analysera kundprofiler, samt mobila tjänster leveransförmåga – något Sybase händer både besitter.

En annan är mobila Business Intelligence (BI). Som med mobil CRM, måste vi utvidga definitionen av mobila BI, som har använts hittills för att märka analysinstrumentpaneler som körs på iPhone och tabletter. Tänk på produkter från RoamBi, Qlikview, eller mer nyligen, Micro.

Snarare kan BI arbeta med geolocation apps till att påskynda interna processer eller aktivera lönsamma korsförsäljningsmöjligheter. Några exempel artighet av Grimes

Grimes kallar blyg dessa scenarier “hum trumma, i dag behov, samma men-bättre saker snarare än något verkligt nytt … Jag förväntar saker verkligen nya att ta sig ur mobila datorer, i BI och andra företagsapplikationer, precis som de har i konsument domän. ”

Han har rätt. Ta SAP BusinessObjects, som framställer många augmented reality scenarier som är beroende av platsbaserade program och serverbaserad BI. Till exempel, hjälper en fabrik förman, med hjälp av sin mobila enhetens geolokalisering kapacitet, för att få detaljerad underhållshistorik information om de redskap och delar i hans fabrik. Eller hjälpa en biltillverkare ge information till chefer för lokala bilhandlare. Eller aktivera en konsumentvaruföretag för att spåra information och var deras automater. Eller hjälpa en chef snabbt jämföra försäljning mellan två olika områden i en butik. Etc.

Vårt systerbolag ligger nära släppa en fri prototyp av en iPad / iPhone app som kommer att arbeta nära med SAP BusinessObjects Explorer teknik och hemsida BI Ondemand att ge denna nivå av augmented reality. Jag ska försöka att låta dig veta så fort jag hör när det är tillgängligt. Jag planerar att hämta det själv.

——-

Vad företagsapplikationer kan ni föreställa er till följd av äktenskap BI med platsmedvetna mobila enheter?

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september