Senaste Android siffror måla dyster tablett picture

Android fortsätter sin angrepp på den mobila utrymme baseras på statistik från Google, men dessa siffror målar en dyster bild för tablettförsäljning. Medan de flesta analytiker är inriktade på andelen Android-enheter som kör den senaste versionen 4.x, Honeycomb siffrorna är inte särskilt bra.

Skär genom FUD om Windows Phone uppdateringar, Microsoft är i förarsätet för Windows Phone uppdateringar, AT & T: s affärsmodell: varför din mobiltelefonräkningen går upp, det bristfälliga Android uppdateringsprocessen, För många kockar, Kommer den nya Android konsortiet fixa uppdateringen fiasko?

Siffrorna precis släppt visar att av alla Android-enheter aktiveras hittills endast 3,3% av dem köra Android 3.x, aka Honeycomb. Honeycomb körs bara på tabletter, så siffrorna måla en korrekt bild av hur några Android tabletter har aktiverats. Om vi ​​använder Andy Rubin senaste tweet hävdar 200 miljoner enheter har aktiverats hittills att 3,3% kör Honeycomb utgör endast 6,6 miljoner Android-surfplattor.

Den första Honeycomb tablett dök upp på marknaden för ett år sedan, så det är inte mycket Android tabletter aktiveras i 2011. Det omfattar alla de stora tabletter släpptes av Motorola, Samsung, ASUS, Lenovo, och alla andra. Det är en hel del tablettmodeller delar 6,6 miljoner i försäljning, så att ingen gör en hel del försäljning på Android hittills.

Ännu mer talande, dessa siffror från Google visar att av de Honeycomb tabletter aktiverade, är bara hälften av dem som kör den mest stabila versionen 3.2. Den andra hälften är fortfarande kör Android 3.1, och några av totalt opålitliga version 3.0. Det är en kortfattad bild av fragmentering fråga som är Android, direkt från Google.

 inlägg

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner