Marc Benioff: Kraften är med salesforce.com

Podcast inte fungerar? Klicka här för att ladda ner filen.

Moln, Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app, artificiell intelligens, Salesforce tips dess AI översiktsplan, förhandsvisningar Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats uppskattningar, aktier faller på ljus Q3 vägledning, av stora datamängder, Salesforce köpa BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang

På fredag ​​intervjuade jag salesforce.com VD Marc Benioff i sin rymliga San Francisco kontor. Den salesforce.com grundare var på gott humör – beståndet har mer än fördubblats sedan början av året och tillväxt i abonnenter, intäkter och vinster fortsätter att trenden uppåt. Många konkurrenter stora och små försöker få fotfäste i salesforce.com är värd CRM rymdtillämpningar, men Benioff verkar inte berörda. Som Yoda Star Wars berömmelse, tror Benioff han är en kamp mot den mörka sidan, i form av traditionella affärssystem.

I podcast intervju frågade jag honom om nästa fas av salesforce.com plattform och sin syn på olika konkurrenter. Vi hade ett problem med Benioff mikrofon men vår ljudtekniker Jason Howell lyckades rädda konversationen. Förvandla din volym upp lite högre och betalar ingen uppmärksamhet till enstaka sirener eller ringklockan …

Salesforce.com grundare och VD Marc Benioff och Yoda

Under intervjun Benioff talade om nästan sju år lång resa från idé till 351,000 abonnenter inom 18.700 företag. Han talar också om salesforce.com operativsystemet [16:08] och tar skott på olika konkurrenter [18:20], inklusive Oracle (vilohem för gamla företagsapplikationer), Siebel, SAP, Microsoft [35:33] och även Sun [42:53]. Han förklarar också sin åsikt att Oracle VD Larry Ellison misslyckats med att stoppa SAP blir en formidabel konkurrent och ledare i företagsapplikationer när han kunde [24:11]. “Den största misslyckande att Larry har haft i sin karriär är framväxten av SAP”, säger Benioff. Som väntat Benioff är avvisande av Oracles nästa generations fusionsprojektet.

I allmänhet, hävdar Benioff att de konkurrerande företag som nämns ovan är inte nyskapande, är låsta i en psykos av status quo och är inte inriktade på att ta kostnaden och komplexiteten av datorer, medan salesforce.com leder en revolution inom mjukvara med sin webb värd, multi-tenant applikationsplattform [43:23]. På många sätt, salesforce.com och andra med värd applikationer tillhandahåller validering av Software-as-a-service utveckling och distributionsmodell, och det är att vakna upp de äldre och större konkurrenter, som inte har varit bråttom att störa deras nuvarande affärsmodeller. Benioff bör ser mycket allvarligt på hans backspegeln, och jag misstänker att han är trots sin rasa. Övergången har bara börjat.

Benioff gör hylla innovationskultur byggd av Steve Jobs på Apple [41:00]. “[Jobs] är bättre än oss alla tillsammans”, säger Benioff.

Jag frågade honom också om framtida riktningar för bolaget, på väg in i intilliggande ERP kategorier som ekonomi eller supply chain management [08:32]. Benioff sagt att bolagets AppExchange plattform och lösningar ger en stor del av den finansiella funktionalitet – kunder kan kasta ut en del av eller hela SAP, Oracle eller Intuit, sade han. Han gick för att ge en mer rimlig och trovärdig svar, säger att de flesta kunder redan har starka finansiella system, men de är inte bra på att hantera kundinformation.

Benioff sträckte min övertygelse att hävda att baseras på salesforce.com uppgifter om abonnent vinster och förluster han kan förutsäga styrkan av en ekonomi. “Vi har kallat recessionen händer i Europa under 2001 sex månader innan deras egna ekonomer förutspått adekvat it-vi såg en hel del kunder på den punkten subtrahera användare. Med andra ord, bådar en ökning av salesforce.com abonnenter bra för den europeiska gemenskapen, till exempel. Jag är inte övertygad om hans metod …

Podcasten kan kan levereras direkt till din dator eller MP3-spelare om du prenumererar på våra podcasts (se webbplatsens podcasts: Hur man ställa in) som en podcast.

Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app

Salesforce tips dess AI generalplan, förhandsvisningar Einstein

Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning

Salesforce köper BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang