Microsoft tillhandahåller några fler detaljer om sin SQL på Linux planer

Ett par veckor efter att tillkännage planer på att ta SQL Server till Linux, Microsoft ger några mer detaljer om sina planer.

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Den 7 mars, Microsoft tjänstemän sade att de planerade att göra en version av företagets SQL Server-databas allmänt tillgängliga på Linux i mitten av 2017. Microsoft sparkade också av en privat förhandsvisning av SQL Server på Linux den 7 mars En vecka senare, firmatjänstemän sade ungefär 8000 företag, varav cirka 25 procent av Fortune 500 hade anmält sig för att prova den privata förhandsvisning.

I början av mars, Microsoft chefer berättade att “kärnan relationsdatabas” funktioner skulle komma till Linux, vilket innebär att endast en del av de funktioner som finns i SQL Server 2016. Ett företag talesman sade tjänstemän inte skulle ge en särskild förteckning över vilka funktioner skulle och skulle inte vara en del av SQL Server på Linux.

Här kommer en några fler godbitar, re: vad Microsoft kommer att säga på den fronten, via ett företag blogginlägg

För företag som vill köra Analytics på låga Hadoop-kluster, är helt kompatibel SQL nu möjligt inbyggt på den stora dataplattform, enligt Actian.

Tjänstemän sade också att kunder som köper en SQL Server-licens – antingen per server eller per kärna – kommer att kunna använda den licens på Windows Server eller Linux, är en gång SQL Server på Linux allmänt tillgängliga.

På tal om SQL Server licensiering, en Microsoft licensiering expert, Paul DeGroot, huvudkonsult med Pica Communications, tog upp ett antal frågor om Microsofts erbjudande nyligen att ge Oracle användare med “fria” SQL Server-licenser som ett incitament för att få dem att flytta till SQL server 2016. DeGroot säger att det finns vissa tidsinställda bomber och handbojor i Oracle migration erbjudande som gör det allt annat än gratis.

(Jag frågade Microsoft tjänstemän om de omtvistade DeGroot analys, men har inte hört tillbaka så långt.)

I andra databaser nyheter, Microsoft tyst släppt Release Candidate 1 av SQL Server 2016, Windows bara ett par veckor efter att ha levererat den första nära-final Release Candidate (känd som RC0).

I den uppdaterade versionen anteckningar, Microsoft konstaterar att med RC1 “SQL Server Stretch databastjänst på Microsoft Azure är nu lagring standarddatatjänst på Azure för Stretch Database” (snarare än Strech Database funktion som arbetat med Azure SQL-databas) .

SQL Server Stretch databastjänst på Azure “låter dig skala SQL Server med upp till en petabyte av moln lagring för att göra varma och kalla data tillgängliga för användarna till låg kostnad”, enligt den notes.Those intresserad av att testa den nya Azure-baserade stretch databastjänsten inte längre behöver registrera dig för att komma in i förhandsgranskningen. Prissättning för den nya tjänsten är här.

Microsoft tjänstemän minskar säga när SQL Server 2016 kommer att vara allmänt tillgänglig, utöver tidigare uttalanden om att det kommer att bli någon gång i kalendern 2016.

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip