Microsofts plattformsoberoende Visual Studio kod redaktör träffar 1,0

Tillkännages vid Microsofts Build 2015 Developers Conference för ett år sedan, Visual Studio Code – företagets lätta plattformsoberoende kod redaktör – har drabbat 1,0 milstolpe.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Microsoft tjänstemän bloggade om tillgången på Visual Studio lagen (VS Code) 1,0 frigivning den 14 april, att notera att mer än 500.000 utvecklare använder VS kod varje månad. Det har funnits två miljoner installationer av VS koden eftersom den offentliga förhandsvisning släpptes i mars 2015 sade Microsoft tjänstemän.

När Microsoft ursprungligen presenterade VS kod, var produkten placeras som för JavaScript och skrivmaskin utvecklare att skapa Web Apps. Men sedan dess har utvecklarna byggt mer än 1000 tillägg till produkten, som ger stöd för C ++, C #, React Native, Python, PHP, F #, Node.js, JSON, gå och fler språk och ramverk.

Fullt utvecklad Visual Studio fungerar endast på Windows och stödjer projekt och lösningar. VS Koden bygger på filer / mappar, och är särskilt lämpad för att bygga plattformsoberoende webb och molnapplikationer.

VS kod kan spåra sina rötter tillbaka till arbete som utförs av Microsofts “Monaco” team, som laddades med att bygga en del av Visual Studio som skulle köras i en webbläsare. Det utvecklades till att bli ett redigeringsverktyg som kan installeras på Windows, OS X och Linux och användas för alla typer av kodredigering, navigering, felsökning och arbetar med Git.

VS kod kan laddas ner gratis och fungerar på Windows 7, 8 och 10, Linux x64 (Debian, Ubuntu, Fedora, CentOS), och OS X Yosemite och El Capitan.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis