Nätneutralitet ignorerar företagsanvändare

Den nätneutralitet debatten har kapats av ett argument om konsument- och immateriella rättigheter. Som vanligt har behov företagsanvändare i stort sett åt sidan, säger Nick White.

Den senaste BT lanseringen av innehåll Connect, så Internetleverantörer att ladda innehållsleverantörer, har utlöst anklagelser om ett tudelat internet och reignited den heta debatten över så kallade nätneutralitet.

Även om frågan om nätneutralitet har sjudande under en längre tid, är det ofta missförstås.

Europeiska Kommissionen konstaterade nyligen efter ett offentligt samråd att det inte fanns något behov eller skäl för ytterligare nätneutralitet reglering på denna punkt. Det hävdade att Internetleverantörer kan hantera trafik på deras nät, så länge vad de gjorde var transparent.

Acceptabel trafikprioritering, Mot denna bakgrund är nätneutralitet reduceras till att garantera acceptabla trafikprioritering processer, som inte är konkurrensbegränsande i naturen. Således möjliggör användning av sådana regler för att leverera olika nivåer av kontrakterade tjänster, eller för att hantera fel återhämtning situationer.

Den 21 december, USA: s regering myndighet Federal Communications Commission (FCC) röstade 3-2 för att godkänna en order för att genomföra nätneutralitet politik. Ordern har tre sektioner som sätter politik om öppenhet, förbjuda blockering av lagligt innehåll på trådbundna nätverk och vissa typer av innehåll på trådlösa nätverk, och förhindrar överdriven diskriminering.

FCC ordförande Julius Genachowski sade åtgärden var “en kompromiss mellan industri och konsumentintressen, som skyddar internet frihet och öppenhet, och som främjar robust innovation och investeringar”. Samma gäller inte lika starkt till mobila användare eftersom byrån röstade för att hålla trådlösa nätverk i allmänhet fri från regler som förhindrar blockering och avtagande av webbtrafik. Så är reglerna behövs eller inte?

Den brittiska regeringen verkar gynna en två-speed internet, som Ed Vaizey nyligen har sagt. “Internetleverantörer måste vara fri att experimentera med nya avgifter att betala för expansion inom Internet-tjänster och infrastruktur Detta kan innefatta utveckling av en två- ensidig marknad, där konsumenter och innehållsleverantörer kan välja att betala för olika nivåer av tjänstekvalitet. ” Ofcom kommer att göra sina synpunkter senare under året.

Variabel regleringsmetod till neutralitet, Denna inkonsekvens av regleringsstrategi för nätneutraliteten är ett stort problem.

Företagskunder redan lider svårt av inkonsekventa regelverk. Marknadsanalys för att avgöra om det finns ett problem inte får begränsas till individuella platsanslutningar i enskilda EU-länder, eller för den delen till enskilda länder på annat håll.

En internationellt standardiserad klassificering av program och innehåll kan behövas, för att möjliggöra reglering av tillåtna trafikledning tillämpas konsekvent.

Men vad exakt är nätneutralitet frågan, och behöver det någon mer reglering? Tyvärr har neutraliteten debatt kapats av ett argument om …

rättigheter – mellan immateriella rättigheter innehållsägare och rättigheterna för de anslutna till Internet användaråtkomst. Som vanligt i sådana situationer, behov företagsanvändare internationella kommunikationstjänster har till stor del ignorerats.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Internationella tele Users Group (INTUG) var tvungen att protestera på uppdrag av företagsanvändare när det fanns ett förslag till en “three strikes och ut” -regeln, som skulle ha krävt Internetleverantörer att skära av anslutningar som hade använts för olagliga nedladdningar tre gånger, som detta skulle ha riskerat att koppla företag.

Grundläggande företagens önskemål, Företagsanvändare har mer grundläggande och fundamentala problem än tabloidordnade frågor om olaglig nedladdning och okontrollerad fildelning, och den därav följande förlusten av potentiella intäkter från upphovsrättsinnehavare allvarliga dessa dessa frågor är.

Företagsanvändare måste vara säkra på att deras val av enhet, program, innehåll och nätverksleverantör, kommer att fortsätta att stödja deras kärnaffärsprocesser, oavsett egennyttiga insatser av leverantörerna av dessa komponenter i Internet ekosystemet.

Det har varit förståelig oro blockera ansökningar om till synes kommersiella skäl, såsom VoIP, på vissa mobilnät, men denna oro har kommit främst från leverantörer av dessa program.

Om förslaget antas som en legitim process på en utbredd basis, kan detta tillvägagångssätt få katastrofala följder för företagen. Deras kärnprocesser inkluderar internetanslutningar till leverantörskedjan partners och massmarknadsslutkonsumenterna, som är den nuvarande fokus.

Exempel på nätverksbegränsningar, det redan har ett brett utbud av illustrativa konsument exempel som ännu inte har orsakat grundläggande affärs nöd, men dessa kan vara bara toppen av ett isberg.

Exklusivt nätverk erbjudanden för iPhone på en mobiloperatör enbart blockering av Skype genom att klassificera det som VoIP, och eliminering av Sky-kanaler från några triple-play medföljande Virgin tjänster är bara tre exempel där den mottagna visdom kan vara: “Tja, konsumenten har ett val och kan rösta med fötterna genom att ändra leverantör “.

Men antar att ansökan inte Skype utan SAP? Och antar enheten var inte en iPhone, men en återförsäljare terminal? Och antar att innehållet var inte en Sky kanal, men ditt varumärke marknadsundersökningsdatabas? Nu vad som händer om en ISP beslutar att inte stödja en av dessa, på grund av trafikledning eller tjänstekvalitet?

Och antar ansökan är utlagd på en moln computing tjänst eller marknadsföring databasen är en tredje part källa, och ISP bara beviljar det en lägre prioritet i sina trafikregler?

Letar efter alternativa leverantörer, I sådana fall är det inget svar att säga att du bara rösta med fötterna och byta tjänsteleverantör, eftersom blockeringen kan vara på leveranskedjan partner slut snarare än på din sida, och du kan inte berätta för dem att byta leverantör.

Eller du kanske upptäcker att din slutkonsumenter inte längre kan komma åt din webbplats, eftersom dess trafik genererar trängsel på åtkomst länken för ISP: s högre prioritet kunder.

Men tro inte att dessa farhågor endast gäller för privata företag. Samma problem gäller för offentliga företag Internetanvändning också – till exempel för e-hälsa, e-utbildning och e-myndighetskommunikation med den allmänna befolkningen. Det kan också påverka smarta kontroller av nytto galler, eller smart grid computing. Applikationer, innehåll och apparater som används för dessa är också i riskzonen från dåligt genomtänkta nätverks regler och åtgärder neutralitet.

Kaos i business-to-business marknaden, diskussion om dessa frågor verkar ha helt missat i debatten om nätneutralitet. Och ändå är det lätt att se hur en princip som förefaller rimligt och ofarlig i en massmarknad, media dominerade, underhållning orienterade sammanhang, kan orsaka kaos i business-to-business marknaden.

Det har varit så gott som ingen dialog om dessa frågor, och ändå finns det en risk att konsekvenserna kommer att gå förlorade om fokus fortfarande helt på skydd av immateriella rättigheter och de åtgärder för att förebygga, begränsa eller straffa illegal nedladdning och delning.

Kärnpunkten är detta: nätneutralitet är en komplex företagsanvändare fråga.

Nick White är vice ordförande i International Telecommunications Users Group och en Communications Management Association strategiska styrelseledamot. Han har tillbringat mer än 35 år i internationella telekom, efter att ha arbetat för olika multinationella företag, inklusive Reuters, Midland Bank och Unilever. White är nu en oberoende konsult i telekom regulatoriska frågor, som representerar användarintressen på nationell och internationell nivå.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig