Vet hur man programmerar robotar? VD säger nu är en bra tid att lära

Detta är en gäst post från Open Source Robotics Foundation VD Brian Gerkey.

mera robotteknik

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

Åtta år sedan, Morgan Quigley, Eric Berger och Andrew Ng publicerade ett papper som inte handlade om ROS. Det handlade om TRAPPA, Stanford Artificial Intelligence robot, som använde ett bibliotek som kallas ställverket att passera meddelanden mellan programmoduler för att utföra komplexa manipulation uppgifter som häftapparat greppa. Ställverk var en specialbyggd ram som var avsedd att vara modulär och robotoberoende, och det var en bra idé att under 2009 “, ROS: ett open-source robot operativsystemet” presenterades vid IEEE International Conference on Robotics och Automation (ICRA) i Japan. Från och med denna månad, har papperet införa ROS citerats 2,020 gånger, en ökning med mer än 50% jämfört med förra året.

Populariteten av ett enda papper är bara en liten indikator på populariteten av robot operativsystem som det infördes. Vid åtta år gammal, är ROS växer snabbare än någonsin, och hjälper robot samfundet att växa tillsammans med det. Vi är särskilt glada över att se hur helt nya startups har dra nytta av öppen källkod natur ROS för att hjälpa dem att utveckla användbara, tillförlitliga robotar som skapar helt nya marknader. Enbart 2015, mer än $ 150 miljoner dollar i VC finansiering (som vi känner till) investerats i företag som använder ROS.

Läs: Leve ROS: Varför robot revolutionen drivs av öppen källkod

Stora, etablerade företag har tagit mer och mer tillkännagivande av ROS också. Vid Roscon i år, Fetch Robotics fick sällskap som en platinasponsor av Ubuntu, och ett rekordstort antal guld sponsorer ingår NVIDIA, Bosch, och Qualcomm och deltagare från företag som BMW, DJI, Intel och mer. Roscon 2015 var den i särklass största konferens som vi någonsin har haft: det sålde ut veckor i förväg. Klart nästa år vi kommer att behöva hitta en mycket större plats för att göra plats för fler deltagare, fler talare och fler utställare.

Ta en titt på hur mycket vårt samhälle har vuxit i år, är det lätt att se varför Roscon har blivit så populärt: det är en återspegling av den entusiasm och engagemang för ROS användarbas. I maj 2015 ensam, var nästan nio miljoner ROS paket hämtas från över 70.000 unika IP-adresser, och dessa siffror inte ens räkna speglar. Detta tyder på att ROS har förmodligen hundratusentals aktiva användare. Vi har också en mycket robust utvecklare: 1,840 personer har bidragit till ROS “10 miljoner rader kod, i genomsnitt 20 åtar per dag. ROS wiki har blivit 10% större sedan förra året, och det finns över 11.000 användare på ROS svar, en ökning med 32% jämfört med förra året, med totalt mer än 5000 frågor besvarade. Det är siffror som dessa som gör oss så säkra på lång sikt av ROS.

Om du inte är en del av ROS samhället ännu, har det aldrig funnits en bättre tid att engagera sig. Även om du inte har erfarenhet av robotar eller programmering, det finns ett brett utbud av billiga robotar och hjälpsjälvstudier online som kan komma igång, och vi är också glada över att tillkännage (precis i tid för semester!) Som O’Reilly Media har publicerat “Programmering Robotar med ROS: en praktisk introduktion till roboten Operating System” av Morgan Quigley, Brian Gerkey, och Bill Smart, som tar dig från noll till ROS expert på bara 448 sidor.

Learning ROS gör att du kan göra alla typer av coola saker med mer än 80 robot plattformar. Du kan välja från kapabel, prisvärda TurtleBot, en av de många sofistikerade humanoida robotar som tävlade i DARPA Robotics Challenge, eller till och med NASA: s Robonaut, genomgår för närvarande tester på den internationella rymdstationen. Robotar som drivs av ROS är överallt, och här är bara några av dem

För fullständig ram klipp ser den långa versionen av montage.

Naturligtvis har vi ingen aning om hur många robotar som faktiskt kör ROS, eller hur många personer eller företag använder det, eftersom ROS är öppen källkod och helt gratis. Vi är ofta förvånad över att cutting edge robotar som vi redan är bekant med drivs av ROS, som när BMW meddelade på Roscon att de har använt ROS i deras autonoma bilar under de senaste åren. Vi var inte alls förvånad över att höra varför BMW valde ROS för sin autonom körning forskning, men: de uppskattar sin popularitet, dess stabilitet och tillförlitlighet bygger på en stor användarbas, det faktum att det gör det lätt att samarbeta, och dess öppna källkod.

Som ROS har vuxit har olika intressegrupper organiseras för att främja ROS för specifika tillämpningsområden. ROS Industrial Consortium är en sådan grupp. ROS-I är ett mjukvarubibliotek som bygger på ROS och utnyttjar sin makt och möjlighet att styra tillverkningsautomationsutrustning, inklusive industriell robotarmar. Det stöds av 36-medlemsorganisationer består av företag som 3M, ABB, BMW, Ford, Boeing, Siemens och mer. Representanter från Boeing, Caterpillar, Yaskawa och mer tala för ROS och ROS-I i den här videon.

2016 är på väg att bli den största året någonsin för ROS, och vi skulle vilja lyfta fram två saker som är värt att få särskilt entusiastiska över. Den första är ROS 2.0, som vi har utvecklat under de senaste åren. ROS 2 kommer att stödja tillväxten av ROS samhället genom att göra det mycket lättare att arbeta med små inbyggda system, grupper av flera robotar och robotar som kräver realtidsstyrning. Vi vill också se till att du är bekant med Robotics Fast Track (RFT), som är ett program som vi arbetar vidare med DARPA. Det är ett enkelt sätt för dig att få statliga medel för din enorma robot idéer utan att behöva ge upp någon av din IP, och absolut vem som helst kan ansöka.

Vi skriver dessa jubileums inlägg att bidra till att ge dig en känsla av hur ROS har en helhet har gjort under det senaste året, men vi skulle verkligen uppmuntra dig att ta reda på själv, genom att engagera. Skriv eller redigera en wikisida. Svara på en fråga om ROS svar. Kom till Roscon. Och när du är klar, tycker om att hjälpa till att upprätthålla ROS själv, eller ens bidrar med en helt ny ROS paket. OSRF gör bra, men på lång sikt framgång ROS beror på alla de otroligt häftigt ROS användarna själva. Om du redan är en aktiv del av ROS samhället, kan vi inte tacka dig nog, och om du inte tänker på det: du kan hjälpa ROS växa och frodas i åtta år till, och därefter.

Brian Gerkey är VD för Open Source Robotics Foundation (OSRF), som förvaltar ROS. Detta inlägg först dök upp på ROS blogg.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september