FTC kan tvinga företagen att erkänna skuld i framtida avvecklings erbjudanden

Två uppmärksammade sekretess fall som involverar både Facebook och Google skulle kunna utlösa en förändring av politiken som skulle se framtida företag erkänna skuld som en del av avvecklings fall.

Facebook såg också en liknande beslut på fredag. Det sociala nätverket kommit överens om att en sekretesspolicy revision vartannat år av en tredje part för 20 år efter en 2009 undersökning som fann Facebook för att ha utsatt privat användarinformation som användare tidigare inställd på privat.

Även förra veckan, gjorde det möjligt för amerikanska Federal Trade Commission, Google för att lösa ett fall, för $ 22.500.000 – som den skulle, ta igen på bara fem timmar, – som såg sökandet jätte bypass Safari sekretessinställningar. Avgörande Google behållit sin oskuld.

Men det fanns inga ord som “skuld” eller “upptagande” i lagakraftvunna domar. Trots de två företagen sprita ut för att göra sina ärenden avdunsta i eter och en mild tillrättavisning från pressen, såvitt FTC beträffar har de båda företagen gjort något fel.

Men det kan komma att ändras. FTC är ute efter att ändra sin politik att tillåta företag att lösa, men möter skulden för sina handlingar, enligt The New York Times.

FTC sade i båda uttalanden

Klagomålet är inte ett konstaterande eller styrande att svaranden faktiskt har brutit mot lagen. Detta godkännande order är endast avvecklingsändamål och utgör inte ett medgivande av svaranden att lagen har följts.

Men J. Thomas Rosch, FTC kommissionär, inte kan komma överens med kommissionens egen politik angående villkoren för språk som används i sådana fall.

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Jag kan leva med “varken erkänner eller förnekar ‘”, sade han talade till Times, men han varnade för att FTC var “inbjudande avslag ansvars i varje fall i framtiden.

Han noterade amerikanska Securities and Exchange Commission hade bättre politik, det vill säga företag som vägrade att erkänna anklagelserna “motsvarar en förnekande, såvida inte svaranden eller svar uppger att han varken erkänner eller förnekar anklagelserna.”

Majoriteten av FTC kommissionärer höll med Rösch påståenden, hävdar att ett förnekande av skuld undermineras avvecklingsprocessen, förblir de öppna sinnade om en förändring till FTC politik.

Medan FTC sa att det ville “för att undvika eventuella offentliga misimpression att kommissionen får bosättningar när det saknar anledning att tro att den påstådda beteende inträffade,” både Facebook och Googles straff kan vara den sista sett under en längre tid om Rosch får sin väg.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre