Gartner utser tidigare australiska govt CIO Glenn Archer

Tidigare australiska regeringen Chief Information Officer Glenn Archer kommer att ansluta globala forskning och rådgivande Gartner i sin nya roll som forskningschef inom den offentliga sektorn forskargrupp.

Med början den 19 maj, kommer Archer råda Gartner ledande regerings teknik och ledande kunder globalt specifikt på affärs- och praktiska konsekvenserna av digitala tjänster som levereras av regeringar, och de möjligheter som finns för regeringar att bättre hävstångs nya tekniska lösningar.

Gartner hantera vice vd Andrea Di Maio, som leder Gartners offentliga sektorn forskargrupp i världen, säger Archer utnämning är lägligt eftersom regeringar utöva globalt digitala strategier.

Den digitala omvandling av medborgartjänster samt intern information och processer beror delvis på de möjligheter som teknik, och dels en följd av politiska agendor som söker ett stort förbättring konstituerande service och operativ effektivitet “, sade han.” Glenn erfarenhet för balansering dessa krav kommer att göra honom en mycket värdefull rådgivare till Gartners kunder inom den offentliga sektorn globalt.

Bortsett från hans 12 månader lång position med den australiska regeringen som sin CIO, som han; avgick från i februari, Archer var också en första biträdande sekreterare i finansdepartementet. Andra roller Archer har hållit innefattar CIO på det federala departementet för utbildning, sysselsättning och arbetsplatsförhållanden, CIO för avdelningen för utbildning, vetenskap och utbildning, och ett antal ledande befattningar i Centre.

Innan han kom till Centre 2002 höll Archer förvaltning och försäljning positioner på Apple och Cisco. I sin tidiga karriär arbetade han för flera federala myndigheter i en rad IT-roller.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer