Giant DDoS attacker nu slår 500Gbps som brottslingar flex sina muskler

Brottslingar visar upp och kräver pengar är de viktigaste drivkrafter för denial-of-service-attacker.

VIDARE LÄSNING

Brottslingar spände sina tekniska muskler var den största motivationen förra året bakom distribuerade denial-of-service-attacker (DDoS), som innebär svämmar ett måls webbservrar med skräp trafik, enligt en analys av Arbor Networks.

Med tanke på att online-brottslingar visar upp sin förmåga var den främsta orsaken till sådana attacker i 2015, är det inte förvånande att företaget fann i sin rapport 2015 infrastruktur som detta noga följdes av “kriminella utpressning försök”.

En 300Gbps distribuerad denial of service tros vara den största i världen har satt nyckeln internet infrastruktur på prov, och hittills har attacken misslyckades.

Till exempel, schweizisk CERT i oktober varnade lokala webbhotell av utpressning DDoS attacker från en hacker grupp, som vanligtvis skulle starta en demo DDoS-attack tillsammans med en motsvarande krav på betalning i Bitcoin. Underlåtenhet att betala skulle resultera i en efterföljande DDoS-attack.

Arbor Networks undersökning visade den största attacken rapporterade förra året var 500Gbps, med andra rapporterar attacker av 450Gbps, 425Gbps och 337Gbps.

Även den rapporterade 500Gbps är stor, skulle det inte vara första gången en attack av denna omfattning har inträffat. Content Delivery Network CloudFlare rapporterade också en DDoS-attack av 500Gbps mot flera Hongkong medier bland den kinesiska regionens upptar centrala protester 2014.

Ändå Arbor Networks fann att 25 procent av de tillfrågade såg topp attacker överstiga 100Gbps jämfört med 20 procent förra året rapporterings attacker över 50Gbps.

GitHub lider “största DDoS attack i platsens historia, New DDoS-attack använder smartphone webbläsare till översvämning plats med 4,5 miljarder förfrågningar, DDoS attacker blir värre, eftersom angripare flytta taktik och mål

Arbor Networks i år försökte också att bedöma kostnaden per minut organisationer står inför i en DDoS-attack. Några tillfrågade svarade denna undersökning fråga, men av dem som gjorde det, nästan två tredjedelar uppskatta kostnaderna översteg $ 500 per minut.

För årets rapport hade Arbor Networks tillfrågade 354 respondenter från Tier 1, 2 och 3 tjänsteleverantörer, hosting, mobil, företag och andra typer av nätoperatörer som täcker året till november 2015.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

DDoS attacker