McNealy tror att han är Manny Ramirez, har en annan tro kommer

Sun beslutat att försummar IBMs minskat bud på bolaget på lördag, och idag IBM gick därifrån.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

En Sun källa till The New York Times “det inte längre skulle stå fast vid sin exklusiva förhandlingsavtal med IBM.”

Var hörde jag att innan, och nyligen? Exakt, Manny Ramirez. (Blogger Bookoldschool, varifrån jag fick den här bilden, påminner mig om att Dodgers ursprunglig erbjudandet var 55.000.000 $.)

Du minns Ramirez, den ständigt-missnöjd slugger på nedsidan av sin karriär som konstruerade en handel av Boston till Dodgers förra året?

För några månader sedan agent Scott Borås gick ifrån en LA utbudet av $ 25.000.000 med ett alternativ för $ 20 miljoner 2010.

Han skulle fortsätta att testa marknaden, säger Borås. Problemet var, det fanns ingen marknad. När Ramirez gjorde slutligen underteckna det var för bara vad Dodgers erbjuds, och en del av pengarna sköts upp.

Det är situationen McNealy och Sun befinner sig i morse, bara värre. Eftersom IBM i det här fallet är inte Dodgers är det Yankees.

Sun kan göra alla ljud man vill om Cisco eller HP, men det låter väldigt lik Borås låtsas jättarna skulle underteckna Manny. Eller Tampa Bay Rays. (Eller My Atlanta Braves, eller några japanska laget.) Det var inte att hända.

Dessa andra affärer är inte händer för Sun, heller.

Tillbaka när detta började jag förutspådde det slutliga priset skulle vara “väl söder” av den ursprungliga bud, som i lägre. IBM: s due diligence hittade tydligen kontrakt med “change of control” bonus på AIG skala, och det var rätt att sänka priset därefter.

Vad som händer härnäst är att IBM erbjuder ett lägre pris, det finns intriger att göra det verkar som det inte är ett lägre pris (en del av pengarna skjuts) och Sun accepterar erbjudandet.

Eller det kan gå i konkurs.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september