Microsoft är redo att presentera nya molnmigreringsverktyg offentlig-privata, strategi

Microsoft är nära att tillkännage några nya migreringsverktyg och strategier för att hjälpa kunderna att flytta från den privata moln till allmänheten moln.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Företaget tjänstemän har antytt flera månader att förändringar kring Active Directory var på kranen. Den 15 november, Robert Youngjohns, VD för Microsoft Nordamerika Sales, gjorde det ännu tydligare att något stort är på gång under sin senaste framträdande på UBS Global Technology & Services Conference. Från en avskrift av Youngjohns anmärkningar

Jag tror att vår nya strategi för hur vi migrerar från privata moln till offentliga moln är det du bör se under de kommande veckorna och månaderna.

Satya Nadella, som är ordförande för Server and Tools Business, gör några ganska grundläggande förändringar där. Han meddelade hans ledning på det. Men jag tror att hela färdplanen kommer att komma ut under de kommande veckorna. Och jag tror att det är ett spännande drag.

Så, gå head-to-head på vem som har bättre bit virtualiseringsprogram är förmodligen inte den vinnande spel här. Den vinnande spel här är att fokusera på systemhantering, och att fokusera på hur man överbrygga från privata moln i offentliga moln framöver. Och jag tror att vi är väl lämpade för dem.

Om hantering front, är Microsoft lägger sista handen på 10 eller så olika ledningssystem produkter som utgör System Center 2012 suite. Microsoft är ute efter att starta hela sviten mars april 2012 klockan Microsoft Management Summit, jag höra.

En av de nya System Center 2012 punktprodukter är System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) 2012. SCVMM är “privata moln” bit av Microsofts serverprogrammet virtualisering historia. Microsoft tjänstemän bekräftade också tidigare i år att bolaget planerar att lägga VM roll funktionalitet till sin offentliga moln plattform, Windows Azure.

Server App-V-teknik är av intresse för både privata och offentliga moln kunder eftersom det kan hjälpa till att flytta gamla program i molnet. Serverapplikation virtualisering skulle vara Microsofts befintliga klientsidan App-V produkt, det skulle göra det möjligt för kunderna att paketera applikationer i virtuella behållare, som var och en skulle vara lagringsbar och underhålla som en fristående statslösa miljö.

Det kan också vara en del av Microsofts kommande privata till den offentliga moln migrationsplaner som innebär arbete Server and Tools enhet gör runt identitet och synkronisering tillgång. En Microsoft arbetsbeskrivning nämner nya “synkroniseringstjänster” som företaget bygger för att flytta fler kunder av alla storlekar att Microsoft-värd offentliga molntjänster som Office 365 och Exchange Online och Sharepoint Online. Från den senare inlägg

Vi bygger synkroniseringstjänster som lätt kan skala från mycket små kunder köper tjänster för ett par hundra anställda, till globala företag och regeringar med miljontals konton. Denna tjänst kommer att ge sömlös konto migration och pågående synkronisering för kunder som vill fortsätta styra vissa tjänster lokalt, samtidigt dra nytta av tjänsteutbudet Microsoft i molnet.

På längre sikt är Microsoft gör ändringar Active Directory i Windows Server 8. Nadella noterade i ett 21 oktober intervju med LeJournalduNet, Microsoft siktar på att göra Windows Server en bättre grundläggande bit för privata moln datacenter. Från denna intervju (engelsk översättning), sade Nadella

(Active Directory) är en standard som utvecklats av nästan alla företag att hantera rättigheter och politik för att få tillgång till informationssystemet. Vi ändrar denna tegelsten för att återspegla molnet. Detta är att göra det möjligt för företag att hantera genom denna politik och åtkomsträttigheter, både på kanten av den interna informationssystem, utan även på molnet både offentliga och privata sektorn.

Microsofts mål är att hantera alla tillgång, hantering av privilegier och säkerhetspolicy från en enda katalog, sade Nadella. Användare kan göra detta redan med Active Directory och den integrerade identitetshantering funktionalitet i Office 365, berättade Nadella LeJournalduNet.

Nadella antydde också att en del av den kommande funktioner i Windows Server 8 kan ge kunderna möjlighet att köra sina egna offentliga moln i sina egna datacenter. (Jag undrar om denna strategi är tänkt att ersätta Microsofts Windows Azure Appliance erbjudande som fortfarande till stor del saknas i handling -. Förutom Fujitsu genomförande) I LeJournalduNet intervju sade Nadella

Med Windows Server 8, kommer vi att ge alla funktioner i Windows Azure för att tillåta en operatör eller ett företag för att distribuera sin egen offentliga moln. Exempelvis kan du få de senaste förbättringarna vi har gjort ?? i förvaltningen av Hyper-V fall särskilt när det gäller resursförbrukning processorer. Men också genom planerna för katastrofverksamhet, och tillgång till möjligheter för nätverksvirtualisering som är grundläggande i förvaltningsverksamhet i ett datacenter virtualiseringshantering.

Här är att hoppas Microsoft kommer att börja prata färdplaner igen runt sin offentliga moln plattform. Det har gått mer än ett år sedan Softies delade företagets senaste planerade lista över funktioner för Azure ….

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning