Microsoft förenklar privata moln distributioner, licensiering

Microsoft har gett företag i Asien-Stillahavsregionen vill eller mitt i distribuera privata moln mer tankeställare med avtäckningen av dess System Center 2012 erbjudande, som det ser ut att minska komplexiteten i att inrätta ett sådant system och hantera appar över olika miljöer, påpekade en verkställande ut.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Antoine Aguado, senior chef för privata moln och server på Microsofts Asien-Stillahavsområdet, sade att det finns en ökad komplexitet i datacentret rymden som IT-as-a-service blir mer av en verklighet som kräver en mer “app-centrerad” tillvägagångssätt i förvaltningen.

Han tillade under en telefonintervju med webbplatsen Asien på torsdagen att det leder och CIO: er är inte längre bara krävs för att ge infrastrukturplanering, men ansikte “stor press” för att leverera applikationer i tid också. Som sådan, även när dessa företag rör sig mot antingen privata eller hybrid moln distributioner, anser han att System Center 2012 kommer att bidra till att göra dessa implementeringar “snabbare och mer ekonomiskt”.

“Företag kan nu ha smidig hantering av sina program på olika moln miljöer, oavsett om det är offentliga, privata eller hybrid”, säger Aguado.

Microsoft meddelade erbjudandet på tisdag och sade System Center 2012 integrerar åtta separata komponentprodukter till en, effektivisera installationen och minska den tid det tar att sätta in från dagar till timmar. Antalet produktversioner har också förenklats, så att kunderna kan välja mellan Standard och Datacenter versioner baserade på deras virtualiserings krav.

Den Datacenter Edition, i synnerhet, gör det möjligt att proviantering av obegränsat antal virtuella maskiner utan extra licenskostnader, Aguado påpekade. Denna licensmodell är ett erkännande att storleken på privata moln projekt blir större, tillade han, och företagen bör inte begränsas av kostnader frågor bör de väljer att skala upp sina moln distributioner.

Som jämförelse, rivaliserande VMware priser dess virtualiseringsprodukter enligt antalet virtuella maskiner (VMS) och mängden virtuellt minne för varje VM, bland andra villkor, tillade han.

System Center finns nu i Release Candidate-versionen, men den kommersiella lanseringen, inklusive Asien-Stillahavsområdet, väntas vara i marknaden i mitten av 2012, sade den verkställande.

Frågade på vilken kund demografiska Microsoft kommer att rikta i denna region, konstaterade Aguado att det finns två typer av kunder det kollat. Den första kommer att vara organisationer som har haft en lång historia av att använda System Center-produkterna, och Microsoft kommer nu att sätta i arbete för att informera denna grupp på nya funktioner och funktioner som är tillgängliga i den senaste versionen.

Den andra kundgruppen skulle vara företag som har bara eller är på väg att avsluta sin serverkonsolidering och virtualiseringsprojekt. Det är viktigt att utbilda dem om hur privata moln driftsättning inte slutar med virtualisering, och nästa steg skulle vara att hantera heterogena datacenter miljö och program i det, förklarade han.

Privat, hybrid moln drivkraft att växa, en kommentar till Redmond tillkännagivande, Chris Morris, IDC Asien-Stillahavsområdet associera vice vd för moln teknik och tjänster, sade System Center 2012 adresser några av de konsekventa frågor som analysföretaget hade hört från CIO runt Asien Stilla havet.

“Till exempel, fann vi att privata moln implementationer avstannade under 2010 och 2011 som organisationer fann komplexiteten i ett privat moln genomförandet var långt mer än väntat”, tillade han i ett uttalande.

Dessutom nästan varje organisation vi tillfrågade i regionen erkänner nu att deras framtida IT-miljön är en hybrid moln, med det yttersta ansvaret för hanteringen av serviceleveransen som bor med dem.

Med Microsofts meddelanden på tisdag på förbättringar och tillägg till sina privata moln portfölj adresser båda dessa problem och “förenklar” licensvillkoren för Microsofts molnmiljöer, sade Morris.

Neville Burdan, chef för Microsoft Solution division på Dimension Data Asia-Pacific, var överens om att den nya Redmond licenssystemet är till hjälp för företag som vill distribuera stora moln datacenter projekt. Han sade i samma telefon intervju med Aguado att det kommer att bli “ganska betydande kostnadsbesparingar” för företag i det långa loppet, och med mer hårdvara förmåga att starta upp.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september