Fiber leverantören böter för förvränga hastigheter

Den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) har lämnat Greenfields fiber leverantör CNT Corp en AU $ 19.800 böter för laddning kunder för bredband nedladdningshastigheter att det inte kunde leverera.

CNT Corp erbjuder fibertjänster till nya bostadsprojekt. Mellan juli 2011 och april 2012 erbjöd företaget grossist bredband i Eden Brook bostadsområde (i Pakenham, Victoria) på nedladdningshastigheter på 25, 50 och 100 megabit per sekund (Mbps), som anger att företaget hade 100Mbps backhaul överföringskapacitet, även om det faktiskt inte.

ACCC sade att den mest CNT grund av den begränsade backhaul kapacitet, skulle kunna erbjuda kunderna var 20Mbps. CNT medgav att dess uppträdande var sannolikt att vara i strid med konsumentlagstiftningen.

ACCC har lämnat företaget tre överträdelse meddelanden till ett värde av AU $ 19,800 för brott, och ACCC ordförande Rod Sims har sagt att de böter som avkunnats fungerar som en varning till fiberleverantörer att vara säker på att de hastigheter de erbjuder är korrekta.

“Alla leverantörer av bredbandstjänster måste se till att de korrekt representera fullgöra sina tjänster”, säger Sims.

Detta är en varnande berättelse för telekomindustrin, då den växlar till teknik som kan leverera snabbare bredbandstjänster. Om du gör påståenden om hastigheten på dina tjänster, måste du se till att verkliga resultaten motsvarar vad som utlovats.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow