HP ProLiant DL360 G7 Review

Det finns något lugnande om HP ProLiant-servrar och hur de är byggda – något som är mer än uppenbart i den nya DL360 G7, som har en utmärkt konstruerad chassi utformat för att dra full nytta av 1U rackutrymme där det sitter.

Lätt-to-fit skenor styra chassit i racket, där en eller två hot-swap nätaggregat kan slitsad in på baksidan för att hålla den igång. Vår granskning Systemet hade ett redundant par av 460W nätaggregat, men 750W och 1200W enheter kan specificeras för att passa olika processor, minne och lagrings inställningar. Den DL360 G7 använder också HP Common Slot Power Supply teknik, vilket innebär att – förutsatt att rätt betyg – kraftenheter kan bytas ut mot andra servrar från ProLiant området.

Allt som går inne i DL360 G7 hänger ihop utmärkt, med enkel åtkomst via en stor lift-off lock. Underneath är en omdesignad ett stycke luftlednings som också lyfter ut, avslöjar en stor del sladdlöst och starkt integrerade moderkort uppbyggd kring Intels 5520 styrkrets.

Som med tidigare versioner av DL360 finns uttag för två processorer – men förvänta dig inte att hitta high-end Xeon E7 här eller Sandy Bridge Xeon E3, som endast kan användas i 1P servrar. I själva verket var våra uttag fylldes med något i mellan – ett par av sex-core Xeon X5650 s. ‘X’ betecknar en top-of-the-range specifikation när det gäller prestanda och energibehov, den 2,66 GHz X5650 har en 95W termisk kuvert.

Men det finns en hel del CPU val här, inklusive något mer konservativa “E’-klass processorer plus ‘L’-rankade ekonomi chips som quad-core L5630, till exempel, som kan leverera mindre bearbetning punch, men kräver endast 40W till gör det – en viktig faktor för många köpare.

Billigare Xeon 5500s kan beställas om så önskas, eller en enda processor som anges – men det är sannolikt att vara något av en falsk ekonomi. I själva verket är de flesta köpare förväntas att välja två CPU: er från början, den andra processorn som kräver tillsats av en extra kylmodul, vilket gör fyra totalt.

Var och en av de kylande modulerna innehåller ett par med dubbla rotor fläktar och kan vara varm ansluten på plats. De är också termostatstyrd och visade anmärkningsvärt tyst i drift. I själva verket är den nya DL360 G7 en av de tystaste 2P servrar som vi har undersökts, med den nya skärm styra luftflödet jämnt över båda processorerna i mitten av moderkortet och de 18 DIMM ordnas antingen sida.

Upp till 384GB av ECC-skyddade DDR3-minne kan rymmas, även om vår granskningssystem sänds med 12GB att gå med dubbla processorer, på sex 2GB 1,333MHz RDIMM moduler.

Ovanligt för en 1U produkt, kan DL360 G7 rymma massor av lagring: det finns plats för antingen fyra eller – som på vår översiktliga granskning systemet – åtta hårddiskar i 2.5in. hot-plug vikar ligger tvärs över framsidan av enheten. Du kan välja att gå med antingen SATA, SAS eller (om du känner rika) SSD-enheter.

Den DL360 G7 maximala intern kapacitet med hjälp av föredragna dubbla portar SAS-tekniken är 7.2TB, även om vår systemet mer blygsamt utrustad med tre 300 GB SAS-enheter snurrar på 10,000rpm. Dessa kablade till den inbyggda Smart Array P410i RAID-kontroller, som ligger i sin egen speciella kortplats och utrustade, i vårt system, med 1 GB batterisäkrat cacheminne.

Antalet nätverksportar fördubblas på den nya G7-modellen, med fyra Gigabit Ethernet-portar som standard och utrymme för att lägga till fler om det behövs. I själva verket kan du passa två PCI Express-kort inuti servern tack vare en stigare med en PCI-e-kontakt på båda sidor – en för en full-size-adapter och en för en låg profil kort.

Det finns en intern USB-port och en SD-kortplats för att hålla en inbäddad VMware eller XenServer hypervisor, plus tre externa USB-portar – två på baksidan och en på framsidan.

Som på andra ProLiant-servrar, presenterar GL360 G7 HP: s “Sea of ​​Sensors teknologi där upp till 32 värmesensorer är placerade på moderkortet för att övervaka temperaturer komponent. Dessa backas upp av intelligens för att justera fläkt, processor och minne aktivitet och därmed optimera prestanda och minimerar energiförbrukningen.

Den nya GL360 levereras också med den senaste genomförandet av HP: s Integrated Lights-Out controller (ILO 3), komplett med en egen processor, minne och nätverksgränssnitt. Som standard du bara få en grundläggande genomförande, som inte gör så mycket. Uppgradera till en avancerad licens och du kan övervaka och diagram energiförbrukning och sätta ett tak för hur mycket ström kan dras. Du får också en fjärrkonsol och virtuella media funktioner, vilka båda är enormt snabbare än de på sin iLO 2 föregångare.

HP: s senaste Integrated Lights-Out controller, ILO 3, kan nås via en webbläsare

Ingen speciell programvara behövs för att ansluta till och använda ILO 3 controller, bara en dator utrustad med en webbläsare, men HP Insight Control programvara ingår och kan läggas till efter behov för att utöka funktionerna. Det finns också en liten utdragbar diagnostiska panel på framsidan av den server som kan användas för lokal felsökning, plus en ganska omfattande ROM-baserat installationsverktyg. På nedåtsidan, men HP har inte kommit med något som passar Dells innovativa Lifecycle Controller, som gör sig av med behovet av start media för både serverkonfigurationen och OS Deployment.

Slutsats, HP: s nya ProLiant DL360 G7 är en mycket imponerande server som passar lika bra i en liten kontorsutrustning rack eller ett stort företags datacenter. Dess föregångare är bland de mest mångsidiga servrar på marknaden, som kan hantera allt från allmän fil- och skrivardelning, genom webbapplikationer till högpresterande datorer, virtualisering och moln hosting. Den senaste G7 genomförande endast bidrar till dessa resurser, gör det möjligt för ProLiant DL360 att göra ännu mer än tidigare.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator