HP rullar ut Vertica för SQL, företagsanalys på Hadoop

HP hoppas att inleda en ny era av Hadoop ekonomi till en värld av traditionella företag SQL-dataanalys med lanseringen av HP Vertica för SQL på Hadoop.

Som en analysplattform för Hadoop, säger HP det nya erbjudandet kombinerar företagets stöd och service med SQL-baserad fråge att leverera extrem prestanda i stor skala.

Levereras via en nod-baserade prismodell, säger HP också motorn förenklar uppgifter prospektering, underlättar uppgiften att lagra stora mängder ostrukturerade data i data sjön, och utnyttjar värde i data som lagras på Hadoop Distributed File System (HDFS).

Dessutom fungerar det med organisationens föredragna Hadoop distributioner, eftersom det touts distributions agnostiker kompatibilitet med Apache Hadoop, Cloudera, Hortonworks och MapR distributioner, eller till och med kombinationer av de fyra.

Med upp till 25.000 platsannonser uppdateringar, över 400.000 aktiva inlägg, och över en miljon unika besökare på vår webbplats varje dag, det finns en enorm potential insikt i alla dessa data “, säger Robert Fehrmann data arkitekt på Snagajob i meddelandet för HP . “HP Vertica för SQL på Hadoop kombinerar kraften, hastighet och skalbarhet HP Vertica med lätthet och effektivitet Hadoop och ger oss en otroligt robust analysverktyg för att förstå och agera på våra informationstillgångar.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta