ICICI Bank lanserar Facebook app att utnyttja mobila banktjänster

Den gemensamma ICICI Bank och Facebook app kallas Fickor och dess fokus funktion kallas “Split n Share”. Som namnet antyder, kan en kund dela och spåra grupp kostnader, tillsammans med att dela dem vänner, rapporterar bankingtech.com.

Det finns en annan funktion som kallas “Betala en vän”, och som namnet antyder, gör en kund att betala en vän utan att behöva känna mottagarens bankkontouppgifter. Dessutom finns det också ett förbetalt mobil ladda funktionen och en annan funktion för att boka biljetter film.

Kunderna kan få tillgång till ICICI Bank appen genom att logga in på Facebook och sedan gå till den officiella ICICI Bank Facebook-sida, och klicka på fliken för fickor. Kunden registrerar sedan på nätet, tillsammans med att ge sin betalkortsnummer och PIN-kod och välja en ny fyrsiffrig PIN för efterföljande inloggningar.

Dela upp räkningar och flikar när man går ut med vänner kan vara en knepig situation ibland, speciellt när det kommer till exakt hur mycket varje person har att betala, eller ännu värre, det någon inte kan betala och måste täckas. Då igen, kanske den personen inte har kommit ut i första hand, i min mening. Med detta sagt, är detta problemet löst med Split n Share-funktionen. Så i en situation där en där vän täcka räkningen för en annan, nu gör ännu mer meningsfullt till varför Pay en vän funktion ingick också.

Uppenbarligen är dessa funktioner mer inriktade mot den sociala aspekten av, mobila banktjänster. Med detta sagt, det redan portaler för att ladda kontantkort mobiltelefoner, tillsammans med boknings biobiljetter, så dessa två funktioner är inte helt ny. De har bara paketerats med denna app, igen för att nå ut till dem som är mer socialt benägna.

Om du frågar mig, vad ICICI Bank borde ha också gjort är att integrera sina marknadsföringskampanjer och kampanjer också. En sak som jag personligen gillar som ICICI Bank kund är regelbundna uppdateringar jag får i fråga om att deras kampanjer, eftersom jag inte skulle ha känt till dem annars.

En annan funktion som också kan införas är ett lojalitetsbelöningsprogram för användare av fickorna app, som ökad användning skulle leda till fler belöningar. Men som jag har kommit för att ta reda på under årens lopp i Indien, om den inte är förknippad med ett kreditkort, belöningar lojalitetsprogram är inte så populärt som det finns inga tecken upp bonusar eller erbjudanden, och du behöver bara samla en hel del punkter för att lösa en produkt eller tjänst.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis