Indien SMB växer smartare i IT

Indiens små och medelstora företag (SMB) demografiska utvecklas med tiden som cloud computing, smartphones och sociala medier bidrar till stigande IT utnyttjandegraden. Det finns fortfarande utrymme för tillväxt men som SMB IT spendera formen endast 30 procent av de totala utgifterna, och det finns en brist på utbildad IT-personal.

Enligt en färsk studie från managementkonsultföretaget Zinnov har Indien den näst största populationen av SMB bland BRIC (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina) länder och USA och denna grupp bidra med mer än 60 procent till Indiens BNP (brutto nationalprodukten). IT antagande växer med 15 procent inom detta segment och förväntas uppgå till US $ 15 miljarder 2015, tillade den.

Gräva djupare i sammansättningen av SMB, uppgav Zinnov att dessa organisationer har upp till 999 anställda. Omkring 96 procent, eller 33.800.000, av dessa företag har mellan 1 och 10 anställda, medan 1,3 miljoner andra företag har mellan 11 och 999 anställda, tillade den.

Komplex SMB miljön, Kishan Bhat, Engagement Manager på Zinnov, fortsatte med att påpeka att det finns fyra huvudkategorier av SMB baserade på IT adoptions egenskaper: oorganiserade, traditionellt, kunniga och sofistikerade. Den första gruppen avser företag som är obekanta och oroliga IT antagande och har inte väldefinierade affärsprocesser som påverkar upptaget.

Traditionella SMB är de som har affärsprocesser vidare från generationer och är stela och främmande teknik adoption, medan kunniga företag har väl definierade affärsprocesser och förstå de fördelar som den medför. Slutligen, avancerade SMB har bäst i klassen affärsprocesser och är ledande inom IT adoption, utarbetade han.

Gartners forskningschef Biswajit Mahapatra tillade att det antagande bland små och medelstora varierar med vertikaler och geografiska områden. “I tunnelbanor som Chennai, Mumbai, och Bangalore, finner vi fler IT-kunniga SMB än andra städer och små städer”, säger han utarbetade.

När det gäller industrisegment har det skett tillväxt i alla hävdade Priyadarshi Mohapatra, vice vd för nya företag på SAP Indien. “Det har varit dragkraft i organiserade sektorer som detaljhandel, tillverkning, konsumentprodukter, fordons-, verkstads- och byggnadsindustrin, professionella tjänster, gruvdrift, utbildning, bioteknik, etc”, sade han.

Även oorganiserade sektorer såsom fjäderfä, ädelstenar och smycken, mejeriprodukter, plantage, stadsgas distribution, bland andra, har också sett betydande IT adoption konstaterade verkställande.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Det är marknadspotentialen och tillväxten av denna marknad som har sporrat IT-leverantörer att aktivt utveckla och driva sina varor ut till denna demografiska, sade Bhat.

Smartphones, sociala medier på uppgång, Zinnov studie har noterat att trots storleken på Indiens SMB-marknaden, utgör dess IT spenderar endast 30 procent av landets totala tech utgifter. Men detta kommer att öka med den ökande efterfrågan på mobila enheter, sociala medier och cloud computing, konstaterade marknadsaktörerna.

Sunil Bhave, vice VD för applikationstjänster på Fujitsu Consulting Indien noterade att med tillväxten i 3G-tjänster och ett ökande antal företag IT-tillämpningar på smartphones som använder molnteknik, är utgifterna för mobila enheter ökar.

Företag, särskilt inom kunskapssektorn, erbjuder även anställda möjlighet att arbeta hemifrån medan många av deras andra anställda är mobila arbetstagare, tillade verkställande.

“[Dessa samarbetsavtal] kräver folk att hålla dig uppdaterad med den senaste informationen och data tillsammans med tillgång till viktiga system som CRM (Customer Relationship Management) och SCM (supply chain management) via webben. Smartphones och tabletter kraftigt hjälpa till i detta, “sade Bhave.

Bhat gjorde påpeka att användningen av smartphones och surfplattor är en ny trend bland kunniga och sofistikerade SMB, som bildar endast cirka 20 procent av Indiens totala SMB landskap.

AMI-Partners hade tidigare rapporterat att Indiens mindre anläggningar bringade US $ 173.000.000 på smartphones under 2011. En separat rapport från analysföretaget i februari visade att cirka 67 procent av små och medelstora ägs åtminstone en smartphone eller surfplatta, och nästan hälften planerade att köpa mer enheter under det kommande året.

Sociala medier är en annan teknisk trend som lokala företag växer för att omfamna, ibland mer än de stora och etablerade företag, eftersom de använder den för att skaffa nya kunder, pekade Bhave. “Idag, SMB kan inte försumma sociala webbplatser, särskilt om de vill att deras produkter att gå globalt och nå miljontals människor på nolltid.”

Tidigare i mars Federation of indiska handels-och industriministeriet (FICCI) och Facebook meddelade ett partnerskap för att utbilda indiska SMB om hur man bättre använda Internet som ett verktyg för att utveckla sina verksamheter.

Seger kontanter kritan med moln, Cloud computing är en annan IT-enabler hjälpa indiska företag arbetar runt deras begränsade finansiella budgetar. Gartners Mahapatra sade att det finns en rad av molnbaserade applikationer såsom Microsoft Office 365 som erbjuder “överkomliga priser, skalbarhet, flexibilitet och rörlighet” för dem att överväga.

Software-as-a-service (SaaS), i synnerhet har varit allt större acceptans bland denna demografiska, vilket tyder på en förändring i sin tankeprocess, sade Bhave, tillade att vertikala specifika produkter kommer att driva antagandet av SaaS inom SMB.

Fujitsu verkställande tillade att SaaS-baserad Business Intelligence (BI) tjänster förväntas växa också, som går ifrån att samla grundläggande information i enkla Excel-tabeller eller svänger och anta avancerade applikationer.

Bhat sade att denna trend av BI och analys antagandet är begränsad till små och medelstora som redan har IT-infrastruktur på plats och aktivt samlar digital data.

Brist på utbildad IT-personal problematiska, medan tillväxten i IT antagandet är glädjande, Gartner forskningschef varnade för att Indiens SMB inför flera utmaningar, såsom brist på medel, brist på lokala och anpassningsbara IT-produkter, och brist på utbildad IT arbetskraft.

“En stor del av SMB har ännu inte tittat på det som en möjliggörare [eftersom] skillset tillgänglighet i IT är en enorm utmaning”, tillade Mahapatra.

Bhave påpekade att användningen av piratkopierad, olicensierad programvara är också frodas bland SMB, och de hamnar ofta riskera säkerheten och integriteten av viktiga affärsdata och applikationer. Med arbete rör sig bort från de traditionella gränserna för kontoret mot bärbara datorer och smartphones, är en annan viktig utmaning för småföretag datasäkerhet, konstaterade han.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september