Intel Labs, Taiwan Itri presentera ny minnesarkitektur

Intel Labs och Taiwans Industrial Technology Research Institute (Itri), en ideell FoU (forskning och utveckling) organisation, har tillsammans utvecklat en experimentell minnesmatris som de säger kommer att ge bättre prestanda när du använder mindre energi.

Den super minne array arkitektur är avsedd att användas i framtida mobila enheter som ultrabooks, tabletter, och smartphones, liksom stora datacenter som körs cloud computing-teknik, sade en Central News Agency (CNA) rapport tisdag.

Utveckla minne med den nya arkitekturen kommer att ge längre batteritid, förbättrad grafik med högre upplösning och snabbare integration av mobildata, sade Intel CTO Justin Rattner vid en presskonferens i Taipei. Intel Labs är USA chipmaker s (R ​​& D) arm.

Tester på terminaler som använder den nya arkitekturen kommer att börja nästa år, och kommer att innehålla handhållna prylar och superdatorer, tillade Rattner. “Taiwan har länge legat i framkant av teknisk innovation och vi ser fram emot fortsatt forskningssamarbete som upprätt Taiwans status som ett viktigt centrum för innovation för den globala IT-branschen”, säger han.

Wu Cheng-wen, vice president och general direktör för Itri information och kommunikation Research Laboratories, pekade på samarbetet som ett försök att hjälpa taiwanesiska gjuterier hantera framtida utmaningar på marknaden. Det kommer också att ha en betydande inverkan på utvecklingen av framtida minnesprodukter och avancerade applikationsprocessorer, tillade Wu.

Enligt CNA rapport började samarbetet Intel-Itri 2011 och innebär skapandet av experimentella minnesfält, prototyper och utveckling av simuleringsmodellen programvara.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen