IntelligenceBank uppvaktar SaaS nisch

IntelligenceBank erbjuder en rad olika nisch Business to Business apps “för att hjälpa grupper säkert hantera filer och data i enlighet med deras unika affärsprocesser”, säger VD Tessa Court. Dessa program inkluderar en papperslös möte portal för styrelser och nämnder, en övervakningsplattform, kunskapshantering, och digital asset management.

Domstolen grundade Melbourne-baserade företag i 2009 med en plattform inklusive filhantering, former och databaser, och levande dataflöden, som har utformats för att kunna anpassas till de krav som alla företag informationshantering.

Trots IntelligenceBank s “god tillväxt” och en lista över stora företag och statliga kunder, domstolen var inte nöjd med den ursprungliga plattformens “extremt långa säljcykeln jämfört med priset point” i bolagets tre första år i branschen.

“Under 2012 gjorde jag det strategiska beslutet att productize vår plattform erbjudande i nisch företagsprogram, och att göra det möjligt för kunderna att köpa våra tjänster på nätet för att uppnå snabb tillväxt och attrahera en global kundbas”, sade hon.

Verksamheten har femton heltidsanställda och dess tjänster värd i två Tier 1 datacenter i Australien och ett i USA.

Företaget har nu över 25.000 slutanvändare och har en lista med stora företagskunder inklusive National Australia Bank (NAB), Suncorp och globalt online jobb ombord söker. Deloitte och globala marknadsförare Future är viktiga partners i tillhandahållandet av tjänster.

Enligt domstolen, en fjärdedel av IntelligenceBank kunder är federala, statliga och lokala myndigheter och organ. Hon understryker att data som tillhör statliga kunder bosatta i Australien, och verksamheten erbjuder privata moln till dem som vill att deras data som ska föras lokalt.

Bolagets plats på den australiensiska finansdepartementet Data Centre as a Service (DCaaS) Multi Använd List (MUL) har varit en nyttig referens vid inkoppling potentiella federala regeringen kunder, tillägger hon.

Aussie CSP iCognition syftar till att öka sin SaaS verksamhet, CloudCentral positioner för tillväxt och ASX debut, Fluccs – registrerade namnet Flying Haggis – ögon nationell utbyggnad

Domstolen säger informationshantering marknaden är trångt, men ser IntelligenceBank erbjudande lever en medelväg mellan vad hon känner är de kostsamma och tidskrävande Microsoft Sharepoint utvecklingsplattform och mer endimensionell Software-as-a-service (SaaS) erbjudanden.

IntelligenceBank tillväxtplan för de närmaste två åren inkluderar fördubbla sitt utbud av produktutbud, och mobilisera sin nya e-handel förmåga att generera nya internationella affärer, i synnerhet från USA.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Upp och kommande Aussie moln battlers