KCORP Livsstil KLG-575 Wireless Gateway Router Review

Nej, vi har aldrig hört talas om KCORP Livsstil heller, men det är en start-up baserad nära Heathrow flygplats. Företagets initiala produktutbudet är ganska liten, bestående av bara två uppsättningar av trådlösa hårdvara, var och en innefattar en trådlös router plus PCI- och PC Card-adaptrar. Silver serien är baserad på den officiella standarden 802.11g och så körs vid en nominell 54Mbps, medan Gold enheter – som bygger på Atheros Super G “turbo” teknik – kör, enligt etiketten på lådan, på 108Mbps . Vi tittade på den senare: 70 £ (. Ex moms) KLG-575 router, plus KLG-530 PCI-kort och KLG-520 PC Card-adaptrar (£ 40 ex moms vardera.).

Den KLG-575 router har en “par för kursen” funktioner: den kombinerar en fyra-portars 10 / 100Mbps Ethernet-switch med en integrerad “turbo” 802.11g accesspunkt. I likhet med sina konkurrenter, erbjuder en tvätt-lista avancerade funktioner som Dynamic DNS, VPN pass-through, 802.1x-autentisering, URL-blockering, DMZ support och MAC-adressfiltrering. Den har även en inbyggd brandvägg och hög säkerhet i form av Wireless Protected Access (WPA). Brandväggen är relativt lätt att ställa upp, även om det skulle ha varit trevligt att se några fördefinierade regler som finns för gemensamma program eller spel.

Även av router standarder är KLG-575 unremarkably tråkig, sin svarta fall livas upp av några gröna statuslysdioderna på framsidan. Den har en enda, skruv dipolantenn baktill. Den medföljande CD-skivan innehåller drivrutiner för nätverkskort och fullständig dokumentation som en PDF-fil – den medföljande installations broschyr är ganska grundläggande. Lyckligtvis är det nog lätt att installera utan hjälp. Den KLG-575 router kommer inställd på 192.168.1.1 som fabriksinställningarna och med den inbyggda DHCP-servern aktiverad. Så allt du behöver göra är att koppla in en klient som är inställd på att automatiskt få sin IP-adress, kanske göra en DHCP release / förnya (eller starta om klientdatorn) och ange standardlösenordet i inloggningsrutan som dyker upp. En sex-steg installationsguiden leder dig genom de detaljer som måste tas upp. Det sedan automatiskt känner av din WAN-anslutning och startar om. Online-hjälp kunde vara bättre, som kunde stava.

Atheros har kommit in några stick med sin Super G-teknik, som använder nästan varje trick under solen att pressa mer bandbredd ur etern. Rival chipmakers har anklagat den för att vara en “dålig granne i att Super G kan ha en försvagande effekt på andra trådlösa nätverk i dess närhet – särskilt långsammare 802.11b nätverk, där dess kanal bindning effektivt kan föra andra nätverk på knä.

Tre “turbo” lägen finns: vanlig Super G, dynamisk turbo och statisk turbo, men vi var hårt pressade att upptäcka eventuella signifikanta skillnader mellan de senaste två lägen. Använda QCheck att jämföra trådlös prestanda, fick vi om 25Mbps från KLG-530-kort ansluter till en Linksys WRT54G router – en typisk 802.11g resultat. Detta steg till en mycket respektabel 38Mbps på att ersätta Linksys enhet med “turbo” KLG-575. Detta är, naturligtvis, långt ifrån 108Mbps lovade på lådan, men det är en av de snabbare trådlösa hastigheter som vi har stött på.

Intressant, när vi bytte KLG-575 för en Netgear WGT624, som utnyttjar samma Super G-teknik, vi kunde bara få 33Mbps bandbredd, som illustrerar den mycket konfidentiella naturen hos Super G.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator