Mac OS X Lion Preview: Nya funktioner, föräldralösa först-gen Intel-maskiner

På dess utvecklare sida, belyser Apple några nya funktioner i Mac OS X 10.7, aka Lion. Men i versionsinformationen, några fler detaljer om intresse fram, inklusive Lion Server, en återställnings HD alternativ, som kommer att ersätta installationsskivan och föräldralösa den första generationen av Intel-maskiner.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

På Apples Lion sida, sade företaget Lion servern kommer att erbjudas till alla användare.

Lion Server levererar trådlös fildelning för iPad. Aktivera WebDAV i Lion Server ger iPad användarna möjlighet att få tillgång till, kopiera och dela dokument på servern från program som Keynote, Numbers och Pages.

På Apples webbplats för utvecklare, företaget pekar på framtida funktioner som helskärm Apps, ett sätt att utvecklare kan presentera sina program som en iPad.

Tillhandahålla en uppslukande, fokuserad användarupplevelse med en fullskärms app. NSApplication, NSWindow och NSWindowDelegate Protokollet Mac OS X Lion gör det enkelt för dig att skapa och hantera helskärmsläge användargränssnitt samtidigt som dig möjlighet att utforma rika användarinteraktioner

Det kommer att finnas nya möjligheter i Aqua-gränssnitt, inklusive popovers, overlay rullningslister och “kraftfulla Multi-Touch-gester och animationer.”

Popovers, AppKit ramverket innehåller nu popovers, en ny enhet av innehåll som kan placeras i förhållande till annat innehåll på skärmen. Popovers flyttar automatiskt när positionerings visa drag. Du kan också utforma popovers som kan tas loss, så att de kan bli ett separat fönster.

Overlay rullningslister, Mac OS X Lion introducerar overlay rullningslister som liknar dem i iOS. Dessa rullningslister visas som ett överlägg på toppen av fönstrets innehåll medan användaren rullar och förbli synliga kort för att tillåta rullnings dra.

Multi-Touch-gester och animeringar, vätskan, lyhörd animationer som skapar den magiska användarupplevelse på iPad och iPhone finns i Mac OS X Lion. Designa dina appar att använda Multi-Touch-gester och animationer och omdefiniera interaktion användare har med dina appar.

Dessutom kommer Lion erbjuder en inbyggd automatisk spara funktion för tillämpningar som kommer att lagra förändringar snarare än att helt enkelt göra kopior av hela dokumentet. Det kommer att ge användarna en Time Machine-liknande gränssnitt för att spåra ändringar.

Och så finns det Resume, som är en annan iOS “innovation”. Användare kan återgå till ett program i det skick de var när appen senast var igång. Detta skulle ske även efter användare loggar ut eller starta.

Lion kommer att förbättra säkerheten via sandlådor och Privilege Separation.

Skapa program som är säkrare med ca sandlådor och privilegium separation. Sandbox skyddar systemet genom att begränsa den typen av saker en applikation kan göra, till exempel komma åt filer på hårddisken eller resurser över nätverket. Att begränsa möjligheterna för en app till just de verksamheter som den behöver för att utföra hjälper till att hålla resten av systemet säkrare i händelse av att en app äventyras. Privilege separation är en annan vanlig teknik för att förbättra säkerheten där en app räknas i mindre bitar, var och en med sina egna distinkta roller och privilegier.

Under tiden förhandsvisning anteckningar visar att Lion kommer att kräva en Mac med en Intel Core 2 Duo-processor eller bättre. Detta Orphans den första utgåvan av Mac med Intel-kretsarna under den första halvan av 2006, även om kunder kan ha köpt dessa maskiner under resten av året.

Här är listan över de föräldralösa modeller på EveryMac.com.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september