Microsoft att öppen källkod mer of.NET, och föra den till Linux, Mac OS X

Microsoft planerar att öppen källkod hela server-side.NET kärnstacken och att ta det open-sourced.NET kärna till Linux och Mac OS X, tillsammans med Windows.

Enterprise Software;? Openoffice är död. Leve Libreoffice, Open Onetime MS Office utmanare Openoffice:? Vi kan stängas på grund av minskande stöd, moln, Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Microsoft tjänstemän meddelade bolagets latest.NET programmering-modell planer på öppningsdagen av, Connect (), utvecklare fokuserad händelse den 12 november.

I april 2014 meddelade Microsoft, planer på att öppna källan ett antal av sina utvecklare teknik, inklusive ASP.NET, den Roslyn.NET kompilatorn plattform, the.NET Micro Framework, NET Rx och VB och C # programmeringsspråk. Microsoft tjänstemän sade att de planerade att göra denna teknik tillgänglig via, en ny created.Net Foundation.

Idag är företaget att lägga till fler bitar of.NET till dess öppen källkod lista under MIT öppen källkod licens, inklusive. NET Common Language Runtime (CLR), just-in-time-kompilator, sophämtare och basklass bibliotek. Microsoft också förbinder sig att arbeta med partner Xamarin – som har made.NET tillgängliga på andra plattformar – att “föra samman Mono runtime arbete och vårt arbete och konvergera över tiden”, säger Soma Somasegar, Corporate Vice President för Microsofts Developer Division.

Microsoft kommer port kärnan server-side.NET runtime, så att det löper över Windows, Linux och Mac. Detta gör det möjligt för utvecklare att bygga, ASP.NET 5.0, program som kan sättas in och köras på Windows, Linux och / eller Mac-miljöer. (Microsoft fortfarande förväntar most.NET utvecklare att distribuera sina serversidan appar på Windows och Linux, men ger Mac-kompatibilitet främst för utvecklingsmiljö valet, sade tjänstemän.)

Microsoft använder GitHub värd för kärnramen porte och öppna sourcing arbete.

“Vi vill ha en omfattande och komplett dev erbjudande för folk som arbetar på alla typer av program,” sade Somasegar.

Microsofts serversidan ram nästa generations webb-utveckling, ASP.NET 5.0, redan har visats körs på Linux och OS X.

Microsoft inte planerar att öppen källkod klient side.NET stacken, vilket betyder att det inte kommer att vara öppna sourcing bibliotek specifika för kunden som Windows Presentation Foundation (WPF) och Windows Forms, bekräftade Somasegar. (Ja, WPF tillbaka, och en ny version av det kommer att bli en del av Visual Studio 2015, kommer ut nästa år, Microsoft tjänstemän har bekräftat.)

Microsoft sparka igång arbetet med dessa nya öppna sourcing och kanaler initiativ idag, men frukterna av arbetet kommer inte att vara tillgänglig förrän någon gång under de kommande månaderna, sade tjänstemän.

Microsoft och Xamarin är annoucing en ny “strömlinjeformad upplevelse” för installation Xamarin från Visual Studio, liksom tillägg av Visual Studio stöd till Xamarin fria Xamarin Starter Edition produkt. (Starter Edition är för “indie” utvecklare med fem eller färre anställda som vill bygga iOS eller Android-appar med C #.)

Microsoft inte planerar att öppen källkod klient side.NET stacken, vilket innebär vissa bitar som Windows Presentation Foundation (WPF) och Windows Forms kommer inte att gå med öppen källkod, bekräftade Somasegar.

? Openoffice är död. Länge leve Libreoffice

Onetime MS Office utmanare Openoffice: Vi kan stängas på grund av minskande stöd

? Red Hat fortfarande planer på att vara Openstack företag

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip