Microsoft att sänka priserna på utvalda Azure mobil, nätverkstjänster

Microsoft kommer att trimma priserna på utvalda Azure molntjänster, den 1 oktober, meddelade företaget tjänstemän den 25 september.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Microsoft att skära priset på sin, ExpressRoute NSP privata nätverkstjänst, BizTalk Services (standard), Mobile Service (standard) och grundläggande cache, enligt ett blogginlägg.

Här är listan över aktuella och nya priser

För att kvalificera sig för de reducerade priser, kunderna måste köpa dessa tjänster via Microsofts webbplats. Kunder med Enterprise avtal “kommer att fortsätta att njuta av ännu lägre priser,” Microsofts blogginlägg säger.

De senaste snitt sammanfaller med, Microsofts löfte att matcha prissänkningar på råvarumolntjänster från Amazon.

“När vi begått över ett år sedan, fortfarande Microsoft åtagit sig att matcha AWS listpriser på dator, lagring och bandbredd,” Microsoft talesman sade, som svar på orsaken till nedskärningarna.

Uppdatering (september 26): En Microsoft talesman förtydligas i dag att “priserna sjunker på utvalda Microsoft Azure-tjänster (aviserade den 25 september) var inte en direkt konkurrens drag, men genomfördes för att göra dessa tjänster ännu mer tillgängliga och ekonomiskt för ett bredare spektrum kunder. ”

Uppdatering (september 26): Microsoft att sänka priserna på mer än bara de fyra kategorierna av Azure-tjänster som företaget noterade igår i tabellen ovan. Här är hela listan med Azure-tjänster att få prissänkningar i oktober 1. Andra som inte nämns i gårdagens blogginlägg inkluderar CDN, Dataöverföring, Media Services, multifaktorautentisering, Scheduler, trafikchef och mer.

I andra Azure nyheter, meddelade Microsoft en ny serie av virtuella maskinen (VM) storlekar för Azure virtuella maskiner och Web / arbetare roller tidigare i veckan. De nya D-serien storlekar ställa upp till 112 GB minne med beräknings processorer som är cirka 60 procent snabbare än Microsofts A-serien VM storlekar, sade tjänstemän. De nya storlekar också komma med upp till 800 GB lokala SSD disk för att öka hastigheten på läser och skriver.

Prissättning för nya D-serien VM finns här (klicka på rullgardins för D-serien).

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin