Microsoft hänvisar till sitt anti-Linux playbook att attackera VMware

I ett drag som påminner om dess “Få Fakta” anti-Linux kampanj, Microsoft krig på VMware med en kundfokuserad webbplats som ger Redmondian spinn på hur dess produkter stack upp mot konkurrensen.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Burton Group Data Center Strategies blogg markerade Microsofts nya virtualiserings webbplats med webbadressen “VMwareCostsWayTooMuch.com” i ett inlägg på fredag. Burton Forskningsdirektör Drue Reeves noteras att Microsoft representanter delade ut kort med URL utanför VMwares användarkonferens i Las Vegas förra veckan tills de ombads att lämna lokalen. Reeves kallade Microsofts strategi “barnsliga.” Han ifrågasatte också Microsofts kärn påstående att VMware är dyrare än jämförbara erbjudanden. Från sin post

Det är lite oärligt av Microsoft att säga VMware är “alldeles för dyra” när Windows Server kommer med vad Chris Wolf termer som “en virtualiserings skatt”. Chris anges att “Om du virtualisera en Windows-server OS idag, kommer MS licensrestriktioner tvinga dig att köpa Windows 2008 datacenter upplagan, vilket som ni vet har Hyper-V. Att säga VMware kostar mer är oärligt. ” Jag håller med. För att få sann VM rörlighet med Hyper-V datacenter upplaga krävs. Alla andra utgåvor antingen begränsa rörligheten eller begränsa antalet VMS (virtuella maskiner).

Den nya anti-VMware plats påminner mig en hel del av Microsofts ursprungliga “GettheFacts” site och kampanj – som företaget har sedan ersatt med en något nedtonad “/ jämför” en. Båda dessa var utformade för att övertyga kunder att Linux inte var så billig och robust som de hade letts att tro. Som med GettheFacts, anti-VMware faciliteter fallstudier framträdande. Hittills – till skillnad från den gjorde med GettheFacts – Microsoft verkar inte vara touting några Microsoft-sponsrade studier av tredjepartsanalytiker på VMware-attack webbplats.

Dessa dagar, Microsofts offentliga meddelanden om Linux och öppen källkod har bytt från “slå dem” till “arbete med dem.” Microsoft tjänstemän säger att deras mål är att hjälpa användare som vill och behöver samverkan mellan Windows och Linux. Jag undrar när / om Microsoft kommer att flytta förbi attack-läge med VMware och börja prata kund begärt interoperabilitet i virtualiseringsutrymmet ….

Samtidigt talar om Windows Server och virtualisering, Microsoft lanserade officiellt Windows HPC Server 2008 den 22 september Bill Laing, Corporate Vice President för Microsoft Windows Server och Solutions Division, som jag chattade på New York lanseringen idag, upprepade att Microsoft har sett en 250.000 nedladdningar av dess Hyper-V hypervisor eftersom det släpptes till tillverkning i juni.

Microsoft väntas göra Hyper-V bitar del av kärnan Windows Server 2008 produkt via Service Pack (SP) 2. Laing avböjt att prata om timing för Windows Server 2008 SP2. Han vägrade också att diskutera något om Windows 7 Server, en k en Windows Server 2008 R2, annat än att understryka att det kommer att bli en “mindre” release, inte en stor en.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar