Microsoft ledn: Mer flera plattformar mobila produkter kommer under 2012

Det var en vecka av snabba eld versioner av Microsofts program för icke-Microsoft mobila plattformar, men Microsoft är inte klar ännu.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Under 2012 räknar fler Microsofts produktivitets varor att komma till olika mobila plattformar, inklusive Android, säger Tom Rizzo, Senior Director för Office 365.

Vi vill arbeta där människor arbetar, oavsett om det är online eller offline, och på olika plattformar, “Rizzo berättade under en telefonintervju den 16 december.

Microsoft rullade ut den här veckan en uppdaterad version av OneNote för iPhone, en ny version av OneNote för iPad, en SkyDrive moln-lagring app för iPhone, en Lync klient för Android, och Hotmail för Android. (Lync för iPhone väntar fortfarande på Apples godkännande, Softies sade denna vecka. Tjänstemän avböjde att säga när / om de skulle ha en SkyDrive app anpassad för iPad.)

Varför inte mer fokus på Android – vilket är faktiskt före iPhone i termer av smartphone aktie? En av mina läsare undrade om det kan bero på att Microsoft anser att Android tabletter mer av ett hot på grund av framgången för Google Dokument. Inte fallet, säger Rizzo, som sade Microsofts prioritering av mobila utsläpp baseras på feedback från kunder och efterfrågan.

Android är mer av en konsument enhet spela. Men iOS och iPad är matte mer i företaget “, säger Rizzo.

(Microsoft planerar att göra sitt kontor nyttoprogram fungerar först och bäst med Windows Phone, var han snabb att lägga till och nix -. Ingen uppdatering på de rykten om att Microsoft kommer att leverera Office på iPad på något sätt under 2012.)

Ett par mer Rizzo razzes från vår intervju idag

* Han förnekade att Microsofts påstådda framgång med småföretag med Office 365 betyder Microsofts värd bunt av Exchange, Sharepoint och Lync inte få dragkraft med företagsanvändare. “Vi håller på att lyckas i företaget och har meddelat namnen på några stora kunder som går med Office 365,” säger Rizzo. Han sade också att Microsofts stort antal företag som använder Office 365: s föregångare, BPOS, flyttar till Office 365, men att en sådan åtgärd tar tid.

* Vad sägs om en Office 365 apparat? Kan Microsoft erbjuda Office 365 i en låda – hur planerar man att erbjuda Azure i en låda – dvs som ett privat moln apparaten körs utanför Microsofts datacenter? Kunder som vill köra Office 365 på detta sätt kan göra det själva, säger Rizzo, minus den “magiska sås” som Microsoft tillhandahåller som en del av sina Online Service Delivery Platform runt handel, fakturering, etc. “Kunderna kan göra detta i dag utan att vi förpackning upp och sälja det här sättet “, sade han. Eller de kan lita på en partner / webbhotell att göra det åt dem.

* Microsoft är inte rädd för att sätta på sig handskarna och gå på Google Apps offensiv dessa dagar. Rizzo försökte sprida lite FUD (FUD) genom rabbla statistik om hur liten andel av försäljningen Google Apps jämfört med Googles totala intäkter. Han frågade om Google Apps kan falla i kategorin mindre centrala produkter som sänds till Google huggkubben. “Google Apps är bara en fotnot i Googles repertoaren” Rizzo upprätthålls. (För att undvika missförstånd, är Microsoft gör samma typ av avvänjning av produkter – och affärsenheter – att dess mässing inte längre anser avgörande för dess kärnverksamhet.)

På tal om Microsoft och Google rivalitet, inte frigöra fortfarande vinna varje gång? Microsoft tjänstemän fortsätter att säga att det inte finns några planer på att rulla ut en gratis nybörjar version av Office 365. Men med en $ 6 per användare och månad SKU tillgängliga – till priset av en kopp en prydlig Starbucks dryck, quipped Rizzo – Microsoft tycker att det äntligen har en liten företagspaket att konkurrera Google.

* Förutom fler mobila klienter produktivitet, vad kommer in 2012 på Office 365 fronten? Rizzo sade Microsoft planerar att fortsätta på sin kvartalsuppdatering takt, med en del på lokala funktioner (som några av de förbättringar som läggs till Exchange Server 2010 SP2) gör sin väg in i molnet, plus några nya molnspecifika funktioner för punktprodukter som är en del av Office 365 svit.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze