Microsoft, Nortel att länka comms affär

Microsoft och Nortel är att gå samman för att sälja Unified Communications – produkter som integrerar affärsapplikationer med röst-, video-, e-post och snabbmeddelanden.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Cheferna för de båda företagen lanserat den gemensamma insatsen, som de kallar för innovativa Communications Alliance, att sälja och marknadsföra sådana erbjudanden på en presskonferens på onsdag eftermiddag.

Push av Microsoft och Nortel till marknaden för affärskommunikation ställer företagen mot Cisco Systems, IBM och Avaya.

I det förflutna, har Microsofts Steve Ballmer sade att alla affärskommunikation skulle vara webbaserat inom 10 år.

Ballmer och Mike Zafirovski sade först tillbaka i juli 2006 att de skulle arbeta tillsammans på produktintegration, men detta är första gången de har fastställt konkreta planer.

I mitten av de fyra-års kontrakt är Microsofts Communicator och Office Communications Server och Nortels Multimedia Communications Server – IP PBX.

Paret meddelade 11 nya tjänster och tre nya produkter som utvecklats som en del av sin allians. De två företagen också meddelade öppnandet av mer än 20 utställningslokaler för sin teknik runt om i världen och planerar att lägga cirka 100 mer i mitten av året.

Det globala avtalet kommer att fokusera på två centra där världens främsta IT-personal kommer att visas proof-of-concept tjänster – en i North Carolina i USA och en i Nortels Eureopean huvudkontor i Maidenhead, England.

Reuters har bidragit till denna rapport

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec