Microsoft uppdaterar Skype för Windows med Outlook integration

Microsofts Skype division rullat ut en ny version av Skype för Windows (version 6.1) den 10 januari.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Den uppdaterade versionen är för datorer som kör 32- och 64-bitarsversioner av Windows XP, Vista och Windows 7. (Detta är inte en uppdatering för Skype för Windows 8, men eftersom användarna kan köra Skype i skrivbordet i Windows 8, de kan köra den här uppdateringen på det sättet om de vill.)

Uppdateringen 6,1 tillåter användare att ringa och prata med kontakter direkt från Microsoft Outlook, söka och lägga till kontakter lättare och hantera konton från en ny profilsida, enligt tjänstemän.

Uppdateringen 6,1 innehåller också ett antal buggfixar. Här är Microsofts diagram som visar de 6,1 fixar

Jag märkte när jag precis uppdaterat och installerat denna version en anteckning som sade framtida Skype uppdateringar kan tyst installera med “framtida uppdateringar.” Jag vet inte om det är nytt. (Någon?)

Microsoft tjänstemän skickade noter till vissa Live Messenger-användare i veckan för att påminna dem om att Microsoft planerar att dra, plug på Live Messenger-tjänsten och ersätta det med Skype, (som inkluderar inbyggda messaging). Den dag då detta kommer att ske, enligt de som fått e-post, är den 15 mars jag själv aldrig fick e-post även om jag fortfarande är en aktiv Live Messenger-användare. Inte säker på var i etern (eller spam mappar) kan ha hamnat.

Som en förberedelse inför avvecklingen av Live Messenger och utbyte av Skype, Microsoft meddelar Live Messenger-användare att slå ihop sina kontaktlistor. När en användare gör detta han / hon flyttas automatiskt till Skype och kan inte använda Messenger längre – åtminstone inte utan en hel del stöd intervention på Microsoft / Skypes del. Användare som avsiktligt eller oavsiktligt slå samman sina kontakter nu kan dra nytta av att använda ett Compact View i Skype när messaging sina kontakter, som WinSupersite Paul Thurrott noteras.

Microsofts Skype enhet uppdateras även Skype för Mac version 6.1 den 10 januari Mac uppdateringen kan Skype-användare att slå nummer från Safari på Mac, och lägger till en förbättrad användarprofil uppfattning enligt ett blogginlägg med uppgifter om uppdateringen.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze